[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

West Bromwich-Arsenal
Sunnuntaina 31.12 klo 18.30
Valioliiga

Uudenvuodenaattona pelataan vielä Valioliigaa. West Bromwich pyrkii nousemaan ylöspäin sarjajumbon paikaltaan, mutta huippumiehiä täynnä olevaa Arsenalia vastaan tehtävä on kova, kotiedusta huolimatta. WBA ei ole voittanut yhtään ottelua kuuteen edelliseen otteluun, ja viimeistellyt näissä otteluissa vain kaksi osumaa. Huonojen tulosten vuoksi joukkue on tipahtanut sarjataulukon viimeiseksi, ja sarjasijoituksen uusimiseen vaadittava paikka on jo neljän pisteen päässä. Joukkueen puolustuspeli on toiminut kohtalaisesti, mutta maalinteko on ollut vaikeampaa jo pidemmän ajan. Toiseksi vähiten maaleja (14) tämän kauden Valioliigassa viimeistellyt joukkue ei tunnu pääsevän edes kunnollisiin maalipaikkoihin nykyään.

Arsenal kohenteli vierastilastojaan voittamalla Crystal Palacen nukasti 3-2 Tapaninpäivän kierroksella. Niukasta voitosta huolimatta se pelannut jo viisi ottelua ilman tappioita ja taistelee edelleen paikasta neljän parhaan joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan. Joukkueen kannalta valitettavasti tehtävä vaikuttaa lähes mahdottomalta, sen verran tasapainoisempia edellä olevat mm. Tottenham ja Liverpool ovat ainakin tällä hetkellä. Kun joukkuetta verrataan keskikastin tai alemman sarjataulukon joukkueisiin, on se niihin verrattuna edelleen suuri ennakkosuosikki, vaikka antaakin tasoitusta nykypäivän valmentajille pitämällä Arsene Wengerin itsepintaisesti penkin päässä.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

kotijoukkueelta sivussa ovat ainoastaan James Morrison ja Nacer Chadli. Arsenalilta sivussa ovat Santi Cazorla, Aaron Ramsey, Olivier Giroud sekä mahdollisesti Nacho Monreal.

Arvio

WBA:n kotisaldo tältä kaudelta ei ole lupauksia herättävä, se on pelannut kotonaan saldolla 1-6-3. Viimeisimmässä kotiottelussaan joukkue nollasi Evertonin lukemin 0-0. Arsenal on ollut tällä kaudella vaikeuksissa vieraskentällä, mutta kuitenkin pystynyt raapimaan pisteitä mukaansa. Nyt saldo on 3-3-4. Tasoero on suuri vierailijoiden hyväksi, sillä löytyy laatua moninkerroin isäntiä enemmän, mm. Özilin, Lacazetten, Ramseyn ja kumppaneiden muodossa. Arsenal on saanut peliään enemmän ja enemmän kasaan mitä pidemmälle kausi on edennyt, ja pystynyt parantamaan peliään myös vieraissa. Heikolla itseluottamuksella varustettu WBA kaatuu reilulla erolla sunnuntai-illan kamppailussa, Arsenalin rutiini on liian kova heikolle isäntäjoukkueelle.

Arsenal -1 (2.75)