Kaikenlaista sitä on ehtinyt tapahtua futiksen saralla vuonna 2017. Tuttuun tapaan siirtomarkkinoista on riittänyt paljon spekulaatiota, mutta mitkä kaikki muut asiat ovat nousseet isosti otsikoihin?

Kokosimme yhteen kymmenen luetuinta juttua Valioliiga.comissa vuonna 2017. Joukossa on juttuja alkuvuodesta, keväältä, kesältä, syksyltä ja ihan viime viikoiltakin. Aina ei kyse edes ole suurseuroista tai tähtipelaajista. Luetuimpien juttujen joukkoon kun mahtuu myös Roy Hodgsonin avautuminen Christian Benteken sooloilusta.

Voit lukea nostetun jutun painamalla otsikosta (toimii linkkinä) tai lyhyen selostuksen perässä olevasta linkistä. Linkki avautuu aina uuteen välilehteen, jotta voit helposti palata lukemaan muita luettuja juttuja.

Jos et ole näitä vielä lukenut, nyt on korkea aika! Ja jos olet, lue uudestaan!

Luetuimmat jutut TOP 10

10. Valioliigaseurojen nopeimmat pelaajat listattu – taulussa hurjia lukemia
Valioliigasta löytyy äärimmäisen nopeita pelaajia. Mutta kuka on nopein kussakin joukkueessa? Kerroimme asiasta helmikuussa. Katso tästä kunkin joukkueen nopein pelaaja (tilanne 4.2.).

9. Ex-valioliigahyökkääjä lähti Kiinaan ”rahastamaan” – kertoo nyt totuuden liigasta ja sen tasosta
Toukokuussa teimme jutun entisestä West Bromin kärkimiehestä Brown Ideyestä, joka oli siirtynyt muutamaa kuukautta aiemmin Kiinaan. Ideye kertoo sarjasta ja seurastaan asioita, jotka saattavat tulla monelle yllätyksenä Lue juttu tästä.

8. ”Sami Hyypiä oli hiljainen kapteeni” – Steven Gerrard kertoo, miksi suomalainen sai kapteeninnauhan
Toukokuussa Liverpoolin tv-kanavalla esitettiin ohjelma Sami Hyypiästä. Hyypiää kapteenina seurannut Steven Gerrard kertoi ohjelmassa, mikä teki suomalaisesta niin hyvän kapteenin. Lue juttu tästä.

7. Piirakkaepisodi oli liikaa – 127-kiloisen maalivahdin ja Suttonin tiet eroavat
Muistatko viime helmikuussa pelatun FA Cup -ottelun Arsenalin ja Suttonin välillä? Suttonin kakkosmaalivahtina toimi 127-kiloinen Wayne Shaw, joka kuvattiin mutustamassa piirakkaa vaihtopenkillä. Juttua riitti, mutta lopputulos oli Shaw’n kannalta huono. Mies nimittäin joutui eroamaan (tai hänet erotettiin) joukkueesta. Verestä muistojasi ja lue tästä, mitä oikein tapahtui.

6. Lehti: Raju yhteenotto Arsenalin harjoituskeskuksessa – avainpelaaja marssi ulos
Muistatko tämän tapauksen viime maaliskuulta? Lehtitietojen mukaan Alexis Sánchez ei ollut järin tyytyväinen joukkuekavereihinsa. Saagahan oikeastaan jatkuu edelleen. Arsenal ei suostunut myymään Sánchezia kesällä ja nyt mies pelaa sopimuskautensa viimeistä kautta melko heikolla tasolla. Lue juttu tästä.

5. Ammattivalmentajan analyysi: Mourinho teki jotain täysin poikkeuksellista – Contekin jähmettyi
Huhtikuussa Manchester United kaatoi Chelsean 2-0. Valioliiga.comiin pelitapa-analyysejä kirjoittanut valmentaja Kimmo Kantola teki ottelusta hyvin harvinaisen havainnon. José Mourinho loi hyvin mielenkiintoisen hybridimuodon, joka yllätti asiantuntijat – ja Antonio Conten – täysin. Kannattaa ehdottomasti tutustua kirjoitukseen, jonka pääset lukemaan tästä.

4. Manchesterin derbyn pukukoppinujakasta lisätietoa: ”Osoita vähän kunnioitusta, m*lkku”
Viime viikkoina on riittänyt puhuttavaa Manchesterin derbystä – ja etenkin loppuvihellyksen jälkeisistä tapahtumista. Joukkueiden väliset nahinat luonnollisesti kiinnnostavat. Tässä jutussa kerroimme Telegraphin tietoihin pohjautuen, että suurimmat riitapukarit olivat José Mourinho ja Ederson. Lue juttu tästä.

3. Tässä on Valioliigan kaikkien aikojen ihannekentällinen BBC:n äänestyksen mukaan – Man Unitedilta eniten pelaajia
BBC järjesti elokuussa ison äänestyksen, jossa koottiin Valioliigan kaikkien aikojen ihannekentällinen. Tähdistöön saatiin luonnollisesti legenda jos toinenkin, mutta kovia nimiä (kuten David Beckham ja Frank Lampard) jäi myös rannalle. Katso tästä, miltä näyttää ”kaikkien aikojen valioliigakentällinen”.

2. Man Unitedia pyydetty lopettamaan fanien ”rasistinen chantti” Romelu Lukakun peniksen koosta
Syyskuussa nähtiin hieman hämmentävä episodi. Man Unitedin kannattajat olivat kehittäneet Romelu Lukakulle oman chantin, joka sinänsä oli ihan kehuva mutta samaan aikaan stereotypioita luova. Chantin mukaan Lukakun sukupuolielin on jotakuinkin 61-senttinen. Lue tästä juttu, jossa toki myös video chantista.

1. Pallo vietiin pilkulle – valioliigahyökkääjän temppu raivostutti managerin ja fanit: ”Vajosi mustaan aukkoon”
Crystal Palacen manageri Roy Hodgson ei ollut kovin hyvillään Christian Benteken tempusta ottelussa Bournemouthia vastaan. Benteke nappasi pallon ja ampui rangaistuspotkun – maalivahti torjui. Hodgson kertoi pelin jälkeen hyvin avoimesti, miksi hän oli niin vihainen ja pettynyt Bentekeen. Lue juttu tästä.