Liverpoolin entinen maalivahti Sander Westerweld vertaa The New Paperin haastattelussa seuran jättihankinta Virgil van Dijkia Sami Hyypiään.

Westerveld pelasi suomalaistopparin kanssa samassa Liverpoolin joukkueessa, joka voitti ikimuistoisen cup-triplan kaudella 2000–01.

– Tullessaan Hollantiin, hän oli iso ja pitkä puolustaja, mutta muutamassa vuodessa siellä hän oppi pelaamaan myös jaloillaan, Westerveld luonnehtii Willem II:sta Liverpooliin vuonna 1999 siirtynyttä Hyypiää.

Hänen mukaansa Hyypiä osasi pelata palloa jalalla ja pystyi paineenkin alla jakamaan sitä ylöspäin. Sama koskee Southamptonista 84,5 miljoonalla eurolla hankittua van Dijkia.

– Hän on käynyt hollantilaisen koulun tekniikassa, pelaamisessa ja syöttämisessä, ja kun katsoo Samin ilmapresenssiä, he ovat hyvin samankaltaisia. Heitä voi ehdottomasti verrata toisiinsa.

– Myös heidän mentaliteettinsa: He ovat molemmat voittajia, puhtaita ammattilaisia. Nämä ovat hänen pelissään asioita, joita tällä hetkellä keskuspuolustajilla ei ole.

Sattumaa tai ei, van Dijk valitsi Liverpoolissa pelinumerokseen Hyypiän selästä tutun nelosen.

The New Paper

@thenewpaper
Westerveld tells TNP: Van Dijk's just like Hyypia ebx.sh/2lUW1G6