Valioliigan seurat venyttivät tammikuun siirtoaikana jälleen kukkaroaan, ja rahaa paloi enemmän kuin yhdessäkään aiemmassa talven siirtoikkunassa, kertoo Deloitten Sports Business Groupin analyysi.

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä, keskiviikkona, Valioliigan seurat käyttivät rahaa noin 172 miljoonaa euroa, joista iso siivu meni Pierre-Emerick Aubameyangin siirtoon Borussia Dortmundista Arsenaliin. Tykkimiehet pulittivat gabonilaiskärjestä seurahistoriansa isoimman siirtosumman, 64 miljoonaa euroa.

Edellisen kerran Valioliigan seurat käyttivät rahaa tammikuun viimeisenä päivänä yli 100 miljoonaa euroa vuonna 2011. Tuolloin yhteissumma jäi kuitenkin noin 154 miljoonaan euroon.

Vuonna 2011 Valioliigan seurat käyttivät hämmästyttävät 234 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin tammikuussa, mutta sekin lukema jäi tänä vuonna kakkoseksi, sillä rahaa paloi viime yönä sulkeutuneessa siirtoikkunassa noin 492 miljoonaa euroa.