Leicesterissä ei ole unohdettu suomalaista Jari ”Jallu” Rantasta, joka pelasi seurassa 1980-luvun lopulla.

Leicester City julkaisi keskiviikkona verkkosivuillaan laajan artikkelin Rantasesta. Tämä kertoo muun muassa siitä, miten hän aikanaan päätyi Englantiin.

Edustaessaan ruotsalaista IFK Göteborgia Rantanen sai soiton Leicesterin silloiselta managerilta Bryan Hamiltonilta.

– Hän soitti minulle huhtikuussa tai toukokuussa 1987. En tiennyt Leicesteristä paljoakaan. Ei ollut mitään, josta olisin helposti saanut tietoa Leicesteristä. Silloin ei ollut internetiä, Rantanen sanoo.

Leicester City

@LCFC
Remember the 'The Mighty Finn', Foxes fans? 🇫🇮

Here's his take on Filbert Street, football in the 1980s and playing snooker with some #lcfc legends ➡️ leic.it/2E7Ciig

– Ajattelin, että minun on parasta selvittää, pelaako Leicester ykkösdivisioonassa, joten menin ostamaan Shoot-lehden lähimmän vastineen ja sain selville, että Leicester pelasi edelleen ylimmässä divisioonassa, joten olin todella innoissani Bryanin puhelusta, hän jatkaa.

– Kun hän soitti seuraavan kerran, olin vieläkin innostuneempi, mutta en kyennyt tarkistamaan sitä, oliko heidän putoamisensa jo varmistunut.

Rantanen huomauttaa, ettei 30 vuotta sitten ollut helppoa selvittää, mitä eri maiden sarjoissa tapahtuu.

– Joten löysin itseni lähtemästä ykkösdivisioonan seuraan, vaikka he olivatkin nyt kakkosdivisioonassa. Siihen mennessä kun saavuin Englantiin, tiesin mitä tapahtuu, mutta se oli vaikeata.

Myöhemmin Rantasen tilanne vaikeutui huomattavasti, kun Hamilton sai potkut ja manageriksi pestattiin David Pleat.

– Olin David Pleatin koirankopissa ensimmäisestä päivästä viimeiseen!

– Varhaisessa vaiheessa meillä oli ensimmäinen tapaaminen pelin jälkeen jossakin etelässä. En muista, mikä peli se oli. Hän alkoi sanoa negatiivisia asioita jokaisesta pelaajasta. Hän sanoi usealle pelaajalle ”Et koskaan pelaa minun joukkueessani”. Pelaajat eivät saaneet mitään positiivista. Se oli todella paha tapaaminen, sellainen, jota en ole koskaan nähnyt sen päivän jälkeen.

Rantanen ei missään vaiheessa sopinut Pleatin suunnitelmiin ja siirtyi HJK:n riveihin vuonna 1989.