Tottenham joutui sunnuntaina tyytymään 2-2-tasapeliin Ykkösliigan Rochdalen vieraana FA Cupin viidennellä kierroksella Spotland Stadiumilla.

Rochdale AFC

@officiallydale
DALE XI | Today's teams... #RAFC

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Vorm (C), Trippier, Alderweireld, Foyth, Rose, Wanyama, Winks, Sissoko, Lucas, Son, Llorente. #COYS

Hieman normaalista poikkeavalla kokoonpanolla otteluun lähtenyt Tottenham ei meinannut saada peliään aluksi millään käyntiin. Ykkösliigan jumbosijalla majaileva Rochdale sen sijaan eteni useasti ennakkoluulottomasti syvälle Spursin puolustusalueelle ja sai muutaman tilanteenkin aikaiseksi.

Vartin pelin jälkeen kotijoukkueen kapteeni Ian Henderson testasi Tottenhamin maalivahdin Michel Vormin vireyttä tulisella kudilla, mutta hollantilaistorjuja selvitti tilanteen helposti.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tottenhamilla oli loistava paikka siirtyä johtoon. Heung-Min Son pääsi vastakkain Rochdalen maalivahdin Josh Lillisin kanssa, mutta hänen vetonsa suuntautui päin veräjänvartijaa. Pallo kimposi Moussa Sissokolle, joka siirsi sen avopaikalle Fernando Llorentelle. Espanjalaishyökkääjä harhautti vielä yhden puolustajan ennen heikkoa laukaustaan maalin ohi.

Tottenham tuntui pääsevän paremmin otteluun mukaan, mutta seuraava vaarallinen tilanne nähtiin jälleen heidän päädyssään. Rochdale-kippari Henderson päihitti Spursin paitsioansan ja pääsi nokikkain Vormin kanssa, mutta hänen volleynsa viuhui reippaasti vieraiden maalin ohi.

Hieman ennen taukovihellystä Henderson räjäytti Spotland Stadiumin valtaisaan huutomyrskyyn. Rochdalen vastahyökkäys avasi Tottenhamin puolustuksen täydellisesti, ja Henderson pääsi upottamaan pallon verkkoon suoraan Andy Cannonin läpisyötöstä.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Ian Henderson has scored six goals in the FA Cup this season. No player has scored more (Will Grigg also six). Magic.

Pelin toinen puolisko käynnistyi rauhallisissa merkeissä. Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino tuntui takoneen tauolla järkeä ryhmänsä pelaamiseen, sillä lontoolaiset liikuttivat palloa nyt huomattavasti paremmin.

Tunnin kohdalla Tottenham pelasi näppärällä syöttöketjulla pallon Sissokolle, joka otti muutaman askeleen pelivälineen kanssa ja vapautti Lucas Mouran maalintekoon. Ensimmäistä otteluaan Spursin aloituskokoonpanossa pelannut brassilaituri otti pallon mukaansa ja tasoitti tarkalla laukauksella tilanteeksi 1-1.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
LUCASSSSS!!!
59 - @MoussaSissoko finds @LucasMoura7 in space... The Brazilian takes a touch and hammers home his first goal for the Club!

🔵 #RAFC 1-1 #THFC ⚪

Spursin hyvästä painostuksesta huolimatta ottelu näytti jo päättyvän tasatulokseen, kunnes Tottenham rakenteli jälleen hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Dele Alli pääsi murtautumaan Rochdalen rangaistusalueelle.

Alli ei kuitenkaan ennättänyt laukoa, sillä häneltä vedettiin jalat alta, ja tilanteesta vihellettiin pilkku. Pallon taakse asteli hetkeä aiemmin kentälle tullut Harry Kane, joka upotti laukaksensa voimalla vasempaan alakulmaan.

Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Rochdalen laitapelaajan Matt Donen keskitys matkasi Toby Alderweireldin pään kautta Steve Daviesille, joka tykitti kotijoukkueen tasoihin kolmannella lisäminuutilla.