Sean Dychen luotsaama Burnley kenties Valioliigan syyskauden suurin sensaatio. Loistavien otteiden myötä joukkue oli jossakin vaiheessa jopa Mestarien liigan paikkaan oikeuttavalla sijalla.

Burnley on edelleen seitsemän parhaan joukossa, mutta eroa kärkijoukkue Manchester Cityyn on huimat 36 pistettä. Merkittävin merkki pahasta notkahduksesta on se, että Burnleyllä on takana jo kymmenen peräkkäistä liigaottelua ilman voittoa.

Keskikenttäpelaaja Jack Cork huomauttaa, että loukkaantumisilla on ollut oma vaikutuksensa viime aikojen tuloksiin. Hänen mukaansa joukkueen on kuitenkin herättävä, jotta alkukauden vire ei mene hukkaan.

– Onnistuimme todella hyvin kauden ensimmäisellä puoliskolla. Realistisesti ajatellen tiesimme huonon jakson tulevan jossakin vaiheessa. Emme ajatelleet niin naiivisti, että se jatkuisi ikuisesti, Cork sanoo Lancashire Telegraphin mukaan.

– Kyse on nyt siitä, miten pääsemme siitä ylös ja kuinka palaamme siihen, missä olimme alkukaudesta. Meillä on mennyt kohtalaisesti. Luomme paljon maalintekopaikkoja ja olemme olleet peleissä mukana.

– Kukaan ei ole alamaissa putkemme takia. Olemme yhä seitsemäntenä, meidän on oltava realistisia – pelaamme loistavaa kautta. Vain siksi koska meillä menee nyt huonosti, ihmiset puhuvat siitä, koska se antaa ihmisille puhuttavaa.

Englannin maajoukkueessakin esiintyneen Corkin mukaan sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon olisi Burnleyltä kelpo suoritus.

– Se olisi loistavaa ja osoittaisi sen, kuinka paljon olemme menneet eteenpäin. Se olisi meille hyvä tavoite.