Arsène Wengerin lähteminen Arsenalista tekee seuralle hyvää, ajattelee ainoa suomalainen Bundesliigavoittaja Pekka Lagerblom.

Arsenalissa puhaltaa uudet tuulet, kun seura ilmoitti Wengerin jättävän ”Tykkimiehet” lähes 22 vuoden jälkeen. Lagerblomin mukaan päätös oli hyvä.

-Tietysti hänen tulokset ovat olleet upeita, mutta tekee hyvää molemmille osapuolille ottaa eroa ja hakea uusia tuulia. Arsenal kaipaa pientä sekoitusta ja hämmennystä, että seura saa uusia ideoita ja pelitapoja. He ovat pelanneet pitkään samalla lailla, joten vastustajillekin se on ollut helppoa lukea, Lagerblom kertoo.

-Kun katsoo Arsenalin lähihistoriaa, niin tämän olisi voinut ajatella tapahtuvan jo muutama kausi takaperin.

Jos Arsène Wengeriä on kritisoitu, niin on myös Manchester Unitedin päävalmentajaa José Mourinhoa, jonka peliä on haukuttu tylsäksi pitkin kautta. Lagerblom muistuttaa kuitenkin, että tyylipisteitä ei jaeta.

-Osa matseista mitä olen katsonut olen ollut vain, että huhhuijaa… Miten voi… Pitää kuitenkin muistaa, että loppujen lopuksi futiksessa kerätään pisteitä. Se on raaka laji ja José Mourinho on valinnut taktiikkansa, joka tietysti kamppailee vastaan sitä mihin Unitedissa on totuttu. Sir Alex Fergusonin jättämät jäljet ei ihan heti unohdu monen verkkokalvoilta. Siinä mielessä tietysti on ollut iso muutos tällä kaudella.

Tänään nämä kaksi verivihollista, United ja Arsenal kohtaavat Old Traffordilla. Sarjakakkosena oleva United on jo varmistanut paikkansa TOP4:ssä, kun Arsenalin ainoa mahdollisuus Mestarien liigaan kulkee Eurooppa-liigan kautta. Tykkimiehet kohtaavat kauden tärkeimmässä ottelussa ensi torstaina Atlético Madridin vieraskentällä, mikä varmasti vaikuttaa Wengerin ja Arsenalin lähestymiseen United-otteluun.

Tästä syystä Lagerblomin mukaan ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki.

-Aika pienet on Arsenalin mahdollisuudet, mutta futiksessa ei ikinä tiedä. Kumpikaan ei halua tätä peliä hävitä missään tapauksessa. Paljon riippuu siitä, minkälaisen ryhmän Arsenal saa liikkeelle ja miten paljon Wenger antaa lepoa avainpelaajille. Uskon, että ManU tulee tämän pelin viemään, Lagerblom ennakoi.

Manchester United – Arsenal pelataan tänään sunnuntaina klo 18.30. Ottelu tulee suorana Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.

Juho Hirvonen