Jos Valioliigan kärkipäässä ei jännitystä ole nähty viikkoihin, purraan putoamistaistelussa kynsiä viimeiseen saakka. Periaatteessa joukkueet Watfordista ylöspäin voivat jo varailla kesän treenileirejä, muiden putoamisviivan yläpuolella olevien seurojen täytyisi vielä pinna tai kaksi viimeisiltä kierroksilta puristaa.

Ojasta allikkoon, eli Stokesta Southamptoniin siirtynyt manageri Mark Hughes on saanut ”Saintsin” pelin viime viikkoina tasapainoon, tästä parhaimpana esimerkkinä komea 2-1-voitto paikalliskilpailija Bournemouthista edellisellä kierroksella.

– Viikonloppuna nähtiin mielestäni paljon dynaamisempi ja taistelevampi Southampton kuin pitkään aikaan, entinen A-maajoukkuemaalivahti Markku Palmroos kertoo Valioliiga.comille.

– Vaikka Southamptonin loppuohjelma Valioliigassa onkin jäätävän kova, kuuluu se seurana mielestäni Valioliigaan. Rahaa siltä ei puutu, joten vaikka dippi tulisikin, on se takaisin taas vuoden päästä, Palmroos uskoo.

Southampton kohtaa kolmessa viimeisessä ottelussaan Evertonin ja Swansean vieraissa sekä mestari-Cityn kotona kauden päätöksessä. Varsinkin putoamistaistelussa mukana olevan Swansean kohtaaminen tulee Palmroosin mukaan olemaan eeppinen.

– Pikku paineita saattaa molemmilla olla tuossa matsissa. Eihän panoksena ole kuin sarjapaikka ja 80 miljoonaa puntaa, siinä saattaisi meikäläisenkin puntti tutista, valmentaja naurahtaa.

Palmroosin laskelmissa kaksi putoajaa on jo selvillä.

– Tarvittavat pinnat olisivat pitäneet ottaa silloin, kun ne oli otettavissa. Ja vaikka Stoke ja West Bromwich kuinka hanttiin panevatkin, en näe, että ne ensi kaudella Valioliigassa olisivat, hän arvioi.

– Uskon myös, että Southampton saa paikkansa auringossa. Samoin Swansea. Eniten olisin huolissani Huddersfieldista, sillä West Ham ei tätä stiplaa, Palmroos uskoo.

Palmroosin mielestä puroamistaistelu on valitettavan usein nykyjalkapallossa se kauden kiinnostavin asia.

– Isot menee menojaan, mutta häntäpäässä on vielä Valioliigassakin pieni palanen inhimillisyyttä. Ja vaikka putoaminen tulisikin, niin arvostan erittäin korkealle sitä taistelutahtoa, joka pienemmistä seuroista löytyy kausi toisensa perään. Näissä matseissa on tunnetta ja kaikki pelissä, Markku Palmroos päättää.

Katso Everton-Southampton Viasatin jalkapallokanavilta sekä Viaplaysta lauantaina (5.5.) kello 19.30 alkaen.