Marcel Desailly kirjoittaa The Guardianin kolumnissaan muun muassa Paul Pogban tilanteesta Ranskan kisajoukkueessa.

Chelseankin riveistä vuosituhannen vaihteesta tuttu puolustaja voitti itse urallaan lähes kaiken; Maailmanmestaruus, Euroopan mestaruus, Mestarien liiga… joten näkemystä menestyvässä joukkueessa pelaamiseen riittää.

Maailmanmestaruusjoukkuetta vuonna 1998 kipparoi nykyinen maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps.

– Hänen valintansa tähän joukkueeseen pohjautuvat nimenomaan hänen omaan kokemukseensa. Ensimmäisen ottelun merkitys kisoissa on valtava. Se luo pohjan, ja vie jo hyvin lähelle jatkopaikkaa. Se luo myös mahdollisuuden antaa lohkon viimeisessä pelissä aikaa vaihtomiehille – näin luodaan henki joka kantaa pitkälle.

Ranskan miehistössä löytyy laatua leveällä kaistalla, ja varsinkin sen hyökkäys on huippuluokkaa. Antoine Griezmann saa seurakseen muiden muassa nuoret komeetat Ousmane Dembélén ja Kylian Mbappén. Desaillyn mukaan valmentajan suurin testi tulee kuitenkin Valioliigaa seuraaville hyvin tutun nimen kohdalla – miten hyötyä parhaiten Paul Pogbasta?

– Kaikki tietävät, että Pogba on Ranskalle tärkeä pelaaja. Hänen on kuitenkin hyväksyttävä työnsä keskikentän tasapainottajana. Pogban pitää ymmärtää, ettei hän ole enää joukkueen tähti. Se rooli on uskoakseni varattu hyökkäystrion edustajille.