Tottenham Hotspur on valioliigahistorian ensimmäinen seura, joka ei ole hankkinut ainuttakaan pelaajaa kesän siirtoikkunan aikana. Nykyinen siirtoikkunasysteemi on ollut käytössä vuodesta 2003.

Spurs oli pitkään Aston Villan Jack Grealishin perässä, mutta birminghamilaisten kanta oli selkeä; lähellekään riittävää tarjousta Mauricio Pochettinon manageroimalta joukkueelta ei tullut. Grealishin lisäksi Tottenham ei oikeastaan edes nimennyt kohteita. Sen sijaan manageri valitteli jo viikkoa ennen siirtoikkunan sulkeutumista sitä, miten lyhyt se on.

Pochettino selitti tilannetta jo tunteja ennen siirtojen määräajan umpeutumista.

– Ymmärrän, että ihmisten voi olla vaikeaa hahmottaa tilannetta, jossa Tottenham ei tee pelaajakauppoja. Joskus jalkapallossa vain pitää toimia poikkeavasti.

Joukkueensa argentiinalainen uskoo vahvistusten puutteesta huolimatta edelleen parantavan suoritustaan.

– Meillä on pelaajia, jotka kilpailevat korkealla tasolla MM-kisoissa, ja kapteeni, joka nosti tuon turnauksen pokaalin kesällä. Minulla ei ole epäilystäkään, ettemmekö menestyisi entistä paremmin tällä kaudella.

Grealish-kaupan epäonnistumisen on arveltu johtuvan siitä, ettei Tottenham saanut pelaajia myöskään myytyä ulos seurasta. Danny Rose, Mousa Dembélé, sekä etenkin Toby Alderweireld olivat tietojen mukaan matkalla toisaalle, mutta kauppoja ei lopulta ainakaan englantilaisseurojen kanssa syntynyt. Ilman pelaajien myyntiä seuralla ei yksinkertaisesti ollut taloudellisesti mahdollisuuksia uusiin hankintoihin.

Lähteet: Whoscored, The Guardian