Manchester City onnistui avaamaan tiistaina voittosaldonsa Mestarien liigassa. Kaksi viikkoa sitten Lyonille hävinnyt Citizens otti arvokkaat vieraspisteet 2-1-lukemin Hoffenheimista.

Cityn sankariksi nousi David Silva, joka iski ratkaisevan maalin ottelun loppuhetkillä saksalaisisäntien puolustajan Stefan Poschin virheen jälkeen.

Ottelun kulku

Cityn alku oli pahin mahdollinen Hoffenheimin rankaistua avausminuutilla. Kerem Demirbay syötti linjan sisään boksiin Ishak Belfodilille ja algerialainen sijoitti tarkan laukauksen Edersonin selän taakse.

City kuittasi nopeasti. Tasoitus syntyi jo kahdeksannella minuutilla.

David Silva vapautti ensin Leroy Sanén leikkaamaan vasemmalta laidalta sisään. Saatuaan pallon saksalainen veti maalivahti Oliver Baumannin itseensä ennen syöttöään oikealle Sergio Agüerolle. Argentiinalainen tökkäsi pelivälineen sisään ja vieraat olivat tasoissa.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi Citylle. 32. minuutilla 2-1-maali oli hyvin lähellä, kun Sané harhautti itsensä viiden Hoffenheim-pelaajan ohi keskustaan. Saksalainen jakoi nopeasti pallon vierelleen Agüerolle, joka laukoi lopulta hiukan ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Agüero ampui jälleen uhkaavasti hakien oikeaa yläkulmaa, mutta Baumann ohjasi sormenpäillään pallon päätyrajasta yli.

39. minuutin kohdalla myös Hoffenheim sai paikkansa mennä johtoon. Aymeric Laporten harhasyöttö vapautti Belfodilin nokikkain Edersonin kanssa. Laukaus päin brassia ja sama tilanne säilyi.

Toinen puolisko jatkui tasaisena 59. minuutilla Baumann lähetti kulmatilanteen jälkeen pitkän maalipotkun kohti Cityn aluetta, jota Belfodil lähti jahtaamaan. Ederson syöksyi vastaan ja arvioi samalla pallon lentoradan väärin jättäen tyhjän maalin Hoffenheimia varten. Sané kuitenkin pelasti tilanteen syötönkatkollaan ja maalivahti selvisi mokastaan.

City siirtyi lopulta johtoon kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Hoffenheimin Stefan Poschin rajun virheen seurauksena. Nuori keskikenttäpelaaja ei lähtenyt purkamaan Sanén keskitystä. Näin Silva nappasi irtopallon ja naulasi ratkaisevan sijoituksen alakulmaan.

Mestarien liiga tiistaina

Hoffenheim-Manchester City 1-2 (1-1)
1-0 Ishak Belfodil (1.)
1-1 Sergio Agüero (8.)
1-2 David Silva (87.)

Juventus-Young Boys 3-0 (2-0)
1-0 Paulo Dybala (5.)
2-0 Paulo Dybala (33.)
3-0 Paulo Dybala (69.)
Ulosajo, Mohamed Camara, (78.)

AEK-Benfica klo 22:00

AS Roma-Plzen klo 22:00

Bayern München-Ajax klo 22:00

TsSKA Moskova-Real Madrid klo 22:00

Lyon-Shakhtar Donetsk klo 22:00

Manchester United-Valencia klo 22:00