Old Traffordilla nähtiin lauantai-iltaan draamaa koko rahan edessä. Pelissä olivat Manchester Unitedin kunnia ja valmentaja José Mourinhon työpaikka.

Haastavien vaiheiden jälkeen nähtävästi säilyi Unitedin noustua toisella puoliskolla kahden maalin takaa Newcastlea vastaan hurjaan 3-2-voittoon.

Red Devilsin sankariksi nousi lisäajalla viime aikoina parjattu Alexis Sánchez. Chileläinen näytti komealla puskullaan epäilijöille olevansa edelleen mies paikallaan.

Sánchezin lisäksi myös toinen Mourinhon koirankopissa viihtynyt pelaaja Anthony Martial onnistui maalinteossa.

United nousi voitolla sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Ottelun kulku

Newcastle otti yllätysjohdon jo seitsemännellä minuutilla. Ayoze Pérezin syötti läpäisi Unitedin puolustuslinjan ja Kenedy murtautui viimeistelemään pallon reppuun.

Kolme minuuttia myöhemmin etumatka kasvoi. Jonjo Shelveyn keskitys tavoitti Yoshinori Muton, joka pienen käänöksen jälkeen naulasi 2-0-maalin David de Gean selän taakse lähietäisyydeltä.

Mutolla oli paikka 34. minuutillla myös toiseen maaliin. Chris Smalling purki heikosti ja Jamaal Laschelles ohjasi pallon oikealla vartioimatta jääneelle Mutolle. De Gea oli kuitenkin nyt hereillä ja pysäytti näyttävästi japanilaisen yrityksen.

Toisen puoliskon alussa United otti pallonhallintaa itselleen. 51. minuutilla Martin Dubravka joutui torjumaan Paul Pogban laukauksen eteensä ja Nemanja Maticilla oli tyhjä maali edessä. Serbi kuitenkin täräytti vetonsa avopaikasta reilusti maalin yli.

United kavensi lopulta viimeisen kaksikymppisen alkuun vapaapotkusta. Matan täydellinen vapaapotku rangaistusalueen rajalta kiersi muurin yli vastustamattomasti Dubravkan ohitse alanurkkaan.

Kavennuksen jälkeen United alkoi yhä paremmin sahata paremmille maalipaikoille. 75. minuutilla Dubravka otti kaksi erinomaista pelastusta. Slovakialainen pysäytti ensin Marouane Fellainin puolivolleyn maalin edestä. jonka jälkeen nollattiin myös Smallingin puskuryritys kulmapotkusta.

Minuuttia myöhemmin Dubravkakaan ei enää pelastanut Newcastlea. Anthony Martial sahasi vasemmalta boksin sisään ja ujutti matalan laukauksen etutolpalta sisään. United oli tullut tasoihin.

Tasuriin kotijoukkue ei kuitenkaan tyytynyt. 90. minuutilla Ashley Youngin keskitys löysi oikealta takatolpalta Sánchezin, joka puski helpottavan maalin ohi Dubravkan.

Unitedille näin täysi pistepotti 3-2-lukemin.

Valioliiga lauantaina 6.10.2018

Burnley-Huddersfield 1-1 (1-0)
20′ Sam Vokes 1-0
66′ Christopher Schindler 1-1

Crystal Palace-Wolves 0-1 (0-0)
56′ Matt Doherty 0-1

Leicester-Everton 1-2 (1-1)
7′ Richarlison 0-1
40′ Ricardo Pereira 1-1
63′ Wes Morgan, ulosajo
77′ Gylfi Sigurdsson, 1-2

Tottenham Cardiff 1-0 (1-0)
8′ Eric Dier 1-0
58′ Joe Ralls, ulosajo

Watford-Bournemouth 0-4 (0-3)
14′ David Brooks 0-1
32′ Christian Kabasele, ulosajo
33′ Joshua King Rp. 0-2
45′ Joshua King 0-3
46′ Callum Wilson 0-4

Manchester United-Newcastle 3-2 (0-2)
7′ Kenedy 0-1
10′ Yoshinori Muto 0-2
70′ Juan Mata 1-2
76′ Anthony Martial 2-2
90′ Alexis Sanchez 3-2