Manageri David Moyesin ura Evertonista lähdön jälkeen on ollut melkoista vuoristorataa. Nimitys Alex Fergusonin seuraajaksi Manchester Unitediin lupasi lähes kuuta taivaalta, mutta toisin oli käyvä. Skotlantilainen kertoi tapahtumista Talksportin haastattelussa, ja paljasti samalla melkoisen, lopulta toteutumatta jääneen siirtouutisen.

Toni Kroos oli sopinut kanssani siirrosta Unitediin. Olimme sopineet kaikesta hänen, ja hänen vaimonsa kanssa, kun hän oli vielä Bayern Münchenissä.

Keskikenttämies päätyi kuitenkin Real Madridiin. Olisiko Moyes omasta mielestään tarvinnut enemmän aikaa Unitedissa?

– Totta kai. Siirtyminen tuollaiseen seuraan, pitkän uran tehneen legendan jälkeen sanotaan, että tarvitaan 10 kuukautta asioiden asettumiseen. Ei Manchester Unitedin kaltaisessa seurassa voi tehdä vallankumousta, vaan asioita on kehitettävä ajan kanssa. Heillä on edelleen melko vaikeaa.

Ohjelman isäntä Alan Brazil muistuttaa, että Moyesilla oli Unitedin kanssa tässä vaiheessa kautta kasassa enemmän pisteitä, kuin José Mourinholla nyt. Kun hän kysyy, missä manageri on ollu urallaan tyytyväisin, ei vastaus yllätä.

– Sanoisin, että Evertonissa. 11 vuotta on pitkä aika, oikeastaan ainoa lähelle nykyisin pääsevä on Eddie Howe Bournemouthissa. Se vakaus, jonka pitkä yhteistyö on heidän tapauksessan tuottanut, on todella merkittävä asia. Minulla ja Evertonilla oli vastaava tilanne. Rahaa ei ollut paljoa, mutta paransimme kausi kaudelta.