The Timesin jalkapallotoimittaja Alyson Rudd kirjoittaa, miten Jari Litmanen muutti hänen maailmaansa.

Kyllä, olen ollut samalla stadionilla Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa. He ovat olleet varsin vakuuttavia, mutta vain yksi pelaaja on ollut henkeäsalpaava.

Rudd on puhunut Litmasesta usein Sky Sportsin sunnuntaiaamuisessa Sunday Supplementissa. Hän saa televisiokatsojilta jatkuvaa ”sarkastista” palautetta Twitterissä Litmanen-puheistaan.

Rudd jatkaa, että liikuttui, kun ihmiset huomioivat hänet vuotuisena Jari Litmanen -päivänä Twitterissä.

– Jos ajattelen häntä liian pitkään, niin joudun pyyhkimään kyyneleitäni.

– Olin hänen faninsa jo aiemmin, mutta kun näin hänet paikan päällä, niin se oli kaunista ja liikuttavaa. Se oli myös vähän pelottavaa. En tule enää koskaan todistamaan mitään vastaavaa.

– Se oli tammikuun 13. päivä vuonna 2001. Aston Villan lehdistökatsomoa remontoitiin, joten minun piti seistä korkealla puisella tasolla. Oli vaikeaa tehdä muistiinpanoja, mutta minun ei tarvinnut kirjoittaa mitään muistiin. Tarina oli aivan selvä.

alyson rudd

@allyrudd_times
Just reading folk wishing each other Happy Jari Litmanen Day fills me with joy. The only player to have made me, as a grown up, literally jump in glee at witnessing such unselfish subtle genius. #infatuation

Rudd jatkaa.

– Litmanen veti naruja ja piti huolen, että Liverpoolin muut pelaajat tekivät tarvittavan voiton eteen. Se oli äärimmäinen esimerkki epäitsekkyydestä.

– Liverpoolin muu joukkue saattoi vain piiloutua tai oppia häneltä. He päättivät oppia Litmasen viisaista juoksuista, söpöistä syötöistä. Kukaan muu ei pysty samaan edes haaveissaan. Gerard Houllierin joukkue voitti 3–0, mutta tuntui, että peli päättyi 33–0.

Rudd on päässyt haastattelemaan Litmasta kerran puhelimella.

Angela Merkelin tai Kit Haringtonin tavoittelu jännitti vähemmän. Litmanen oli ihana. Ei kovin yhteisyöhaluinen, mutta ihana.