Valioliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina ja kuuma mestaruustaistelu saa huipennuksensa, Manchester City voi varmistaa mestaruuden voittamalla vieraissa Brightonin, koska sillä on piste enemmän kuin kakkosena olevalla Liverpoolilla.

Isäntäjoukkue on varmistanut 17. sijan liigassa, eikä sillä ole enää muuta panosta ottelussa kuin pieni mahdollisuus nousta yhtä sijaa ylemmäs.

Hallitsevan mestarin etulyöntiasema on Viasatin asiantuntija Pasi Rautiaisen mukaan selvä.

– Pitkän marssin jälkeen loppusuoralla on kaksi kandidaattia. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Olisi sensaatio, jos etelän pojat pystyisivät hallitsevalta mestarilta pisteenkään repäisemään, Rautiainen sanoo.

– Tunnemme Brightonin, ja millainen kaupunki se on. Rannalla on hulinaa ja jos jonkinlaista paraatia. Voisiko olla, että Chris Hughtonin johdolla se etelän rantakaupunki yltäisi jollain ihmeellisellä rentoudella pisteeseen?

Pelillisesti Cityn urakan ei pitäisi olla paha.

– Brightonia vastaan tulee joukkue, joka on jokaisella osa-alueella sitä parempi. Futiksessa ei parempi aina kuitenkaan voita. Näen Brightonille kaksi mahdollisuutta yllätykseen: erikoistilanteet ja muutama täysin oikea-aikainen pallonryöstön jälkeinen keskikentän ylittävä nopea viimeistely. Siinä ovat ne kaksi vaihtoehtoa, Rautiainen näkee.

Brighton-Manchester City nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa sunnuntain studio-otteluna. Lähetys käynnistyy kello 16.30.