Liverpool kohtaa Valioliigan päätöskierroksella kotonaan Wolverhamptonin. Se on liigassa toisena pisteen päässä johtavasta Manchester Citystä.

Liverpoolilla on alla tunteikas Mestarien liigan välierävoitto FC Barcelonasta, ja manageri Jürgen Kloppin miehistö lähtee otteluun varmasti kovalla latauksella. Liverpoolin mestaruussaumat ovat yhä ohuesti olemassa. Oman voiton lisäksi Manchester Cityn pitäisi menettää pisteitä Brightonin vieraana.

– Jürgenillä ei ole varmastikaan vaikeuksia pitää hyvää fiilistä päällä. Se tulee automaattisesti. Nyt hän varmasti miettii sitä, miten tätä saisi jarrutettua! Nyt ei ole edessä iltamatsi eivätkä vastaan tule Katalonian pojat. Tulee nousijajoukkue, joka haluaa laittaa kapuloita rattaisiin ja tehdä ison asian tuloksen muodossa, ennakoi Valioliiga.comille Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen.

Liverpoolin hyökkäyksestä puuttuivat viikolla Mohamed Salah ja Roberto Firmino. Maalit Barcelonaa vastaan tekivät Divock Origi ja Georginio Wijnaldum. Myös Xherdan Shaqiri pelasi vahvasti.

– Kokoonpano on tärkeä ja odotan mielenkiinnolla, keitä Jürgen laittaa avaukseen. Nyt kastanjat kävi poimimassa tulipesästä ne jätkät, jotka eivät ole olleet viime aikoina otsikoissa. Pieni Kosovon mies (Shaqiri) ei ole ollut esillä, mutta niin vain hän otti tulikuumat kastanjat nuotiosta, Rautiainen innostuu.

Rautiainen ei usko, että pelasivat Liverpoolilla ketkä vain, että joukkue kompastuisi tasapeliinkään, sillä panokset ovat kovat.

– Kokoonpano on kiva nähdä, mutta olen aika varma siitä, että Pool ei anna sattumalle mitään mahdollisuutta. Jos etelässä tapahtuu rantaihme, niin Liverpool on valmistautunut siihen, sanoo Rautiainen viitaten myös Cityn edessä olevaan pakkovoittoon Brightonista.

Liverpool-Wolverhampton nähdään sunnuntaina Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu kello 16.55.

Viaplayssa