Everton vahvisti joukkuettaan Deadline Dayn aattona 27-vuotiaalla Djibril Sidibéllä. Ensimmäistä kertaa urallaan Ranskan ulkopuolella siirtyvän Sidibén sopimus on vuoden laina, johon sisältyy myös osto-optio.

Viimeiset kolme kautta Troyesin kasvatti on pelannut AS Monacossa. Monacon mestaruuskaudella 2016-2017 hänet valittiin Ranskan pääsarjan tähdistöjoukkueeseen. Viimeinen kausi oli vaikeampi niin Monacolle kuin Sidibélle henkilökohtaisestikin.

Sidibé oli myös mukana voittamassa Ranskalle maailmanmestaruutta kesällä 2018. Hän pelasi turnauksessa yhden ottelun, alkusarjan päätöskierroksella Tanskaa vastaan. Tuo on toistaiseksi Sidibén viimeisin pelattu maaottelu, vaikka maajoukkueen rinkiin hän on kuulunut sen jälkeenkin. Kaikkiaan Sidibéllä on pelattuna 18 A-maaottelua.

HUOMIO: Seuraa Deadline Dayn tapahtumia lähes reaaliajassa live-seurantasivumme kautta

– Olin hyvin iloinen, kun kuulin, että Evertonin kaltainen historiallinen ja suuri seura halusi värvätä minut. Minun ei tarvinnut harkita päätöstäni pitkään, Sidibé totesi Evertonin haastattelussa.

Evertonissa pelaa Sidibén tontilla oikeana laitapuolustajana myös joukkueen varakapteeni ja Irlannin A-maajoukkuetta kipparoiva Seamus Coleman. Edessä voikin olla armoton taistelu peliminuuteista.