Neil Lennon, joka hankki Teemu Pukin Celticiin vuonna 2013, on paljastanut huvittavan tarinan hänen tehtävästään tarkkailla suomalaishyökkääjää ennen tarjouksensa tekemistä.

Lennon matkusti kykyjenetsijä Johan Mjallbyn kanssa Suomeen katsomaan Pukin otteita Huuhkajien paidassa. Ottelua ei kuitenkaan pelattu Helsingin Olympiastadionilla, minne Lennon oli itse matkustanut.

Hän ehti kuitenkin nähdä vilauksen Pukista päästyään viimein oikealle stadionille, mikä riitti vakuuttamaan pohjoisirlantilaisvalmentajan. Celtic teki tarjouksensa ja hankki Pukin noin 2,5 miljoonalla eurolla riveihinsä saksalaisseura Schalkesta.

[readmore from=Teemu-Pukki]

– Menimme Suomeen tarkkailemaan Pukkia ja se oli lopulta hauska tarina. Hän pelasi maajoukkueen kanssa ja lensin Johan Mjallbyn kanssa Helsinkiin. Menimme Olympiastadionille, eikä kukaan ollut siellä. Kävi ilmi, että olimme menneet väärään kaupunkiin, Lennon naurahti lehdistötilaisuudessa PinkUnin mukaan.

– Meidän oli mentävä takaisin lentokentälle ja napattava uusi lento. Näimme Pukin ottelusta viimeiset 30 minuuttia, mutta hän näytti sen aikana enemmän kuin tarpeeksi vakuuttaakseen meidät hänen hankkimisestaan. Hän pelasi Celticissä varsin hyvin, hän oli silloin nuori mies. Nyt hänestä on kehkeytynyt maailmanluokan kärki.

Lennonin mielestä monet eivät osanneet odottaa, että Norwichissa tuhoisaa jälkeä tekevästä Pukista voisi edes syntyä näin kovatasoista maalintekijää. Suomalaiskärki onnistui Celtic-jaksonsa aikana nimittäin vain yhdeksän kertaa maalinteossa.

– Hän on hyvin mielenkiintoinen pelaaja Valioliigassa ja epäilen, että moni olisi osannut odottaa sen tapahtuvan. Hän pelasi vuoden Celticissä ja teki vain yhdeksän maalia. Nyt hän on yksi kirkkaimmista pelaajista Englannista. Se on hieno tarina ja loistava juttu hänen kannalta.