Manchester Unitedin kausi Valioliigassa on alkanut kaikkea muuta kuin hyvin.

Kuuden pelatun kierroksen jälkeen United on sarjataulukossa kahdeksantena. Ero kärjessä porhaltavaan arkkiviholliseen, Liverpooliin, on kymmenen pistettä. Viime viikonlopun kierroksella United hävisi West Hamille maalein 0-2.

Tilannetta ei ole ainakaan helpottanut pelaajapula tietyillä paikoilla. Hyökkäysosastoltaan United myi tai lainasi kesällä pois Romelu Lukakun, Alexis Sánchezin ja James Wilsonin, mutta hankki tilalle vain Daniel Jamesin.

Nyt hyökkääjiä on Unitedilla vain viisi: Anthony Martial, James, Jesse Lingard, Marcus Rashford sekä junioreista nostettu Mason Greenwood. Viisikosta sairastuvalla ovat tällä hetkellä Martial, Rashford ja Greenwood.

Ei siis ihme, että The Independent -lehti kertoo nyt, että manageri Ole Gunnar Solskjær vaatii hankintoja hyökkäyspäähän – jo tammikuussa. Lehden mukaan Solskjær olisi pitänyt West Ham -tappion jälkeen pitkän keskustelun varapuheenjohtaja Ed Woodwardin kanssa. Independentin mukaan tuossa keskustelussa puhuttiin myös tammikuun hankinnoista.

[readmore from=Manchester-United]

Samaisen jutun mukaan Unitedin ostoslistalla on nyt kaksi vaihtoehtoa hyökkäyspään vahvistamiseksi: Barcelonan Ousmane Dembélé ja Juventuksen Mario Mandzukic.

Mandzukic oli saatavilla viime kesänä, mutta lopulta United päätti perääntyä kaupasta. Yhtenä syynä oli Independentin mukaan Mandzukicin korkea ikä (33 vuotta).

Toisaalta Mandzukic olisi todennäköisesti huomattavasti edullisempi kuin Dembélé, josta Barcelona sinänsä saattaisi olla valmis luopumaan sopivaa tarjousta vastaan. Tuon tarjouksen pitäisi kuitenkin olla mitä todennäköisimmin arvoltaan yli 100 miljoonaa puntaa.