Kykyjenetsijänäkin toiminut ja nykyään ranskalaisen Lillen urheilutoimenjohtajana työskentelevä Luis Campos on vahvasti sitä mieltä, että Valioliigassa surkeasti kautensa avannut Manchester United tarvitsee varsinaisen urheilutoimenjohtajan.

Tällä hetkellä seurassa ei ole varsinaista pelaajahankinnoista vastaavaa urheilutoimenjohtajaa, vaan sitä puolta hoitavat seuran varapuheenjohtaja Ed Woodward sekä manageri Ole Gunnar Solskjær.

Campos on Man Unitedin entisen managerin, viime kaudella kesken kauden potkut saaneen José Mourinhon hyvä ystävä. Campos kertoi Sky Sportsille keskustelleensa Mourinhon kanssa United-aikoina vähintään viikoittain, joskus päivittäin. Puheluiden perusteella Campos koki Mourinholla olleen ongelmia seurassa sen vuoksi, ettei Manchesterin suurseuralla ole urheilutoimenjohtajaa.

On sanomattakin selvää, että managerilla on normaalia enemmän töitä, kun tämä joutuu vastaamaan pelaajahankinnoista.

Mourinhon apulaisena Real Madridissa toiminut Campos sanoo kunnioittavansa Unitedin valitsemaa polkua. Hänen mielestään urheilutoimenjohtajan palkkaaminen kuitenkin helpottaisi paljon managerin painetta ja vastuuta.

– Jos valmentaja on yksin, hän on helppo kohde ja tarvitsee apua. Kaikki tarvitsevat apua jalkapallossa. Et voi pelata yksin. Manchester United on uskomaton seura, jolla on mieletön historia. Ihmisille ympäri maailmaa on vaikeaa ymmärtää, mitä tälle seuralle on tapahtunut, Campos sanoi.

United kyntää tällä hetkellä Valioliigassa alemmassa keskikastissa, kun kahdeksan kierrosta on pelattuna.

– Tiedän oikein hyvin Manchester Unitedin ja muiden seurojen tilanteen, mutta minun mielestäni kaikki tarvitsevat urheilutoimenjohtajan, koska valmentaja tarvitsee aikaa valmistautuakseen seuraavaan otteluun ja pelaajien vahvaan egoon, joten hän (manageri) tarvitsee herkkyyttä. Jos valmentaja on yksin, se on vaikeampaa.

– Urheilutoimenjohtaja on hyvin, hyvin tärkeä. Totta kai uskon, että voisin auttaa Manchester Unitedia, mutta kunnioitan seuran politiikkaa. Se on erittäin, erittäin arvovaltaista, mutta modernissa jalkapallossa tarvitset urheilutoimenjohtajan. Jos sinulla on urheilutoimenjohtaja, sinulla on herkkyys, Campos selitti.

United etsii Sky Sportsin tietojen mukaan urheilutoimenjohtajaa.