Leicester voitti perjantaina Southamptonin Valioliigassa 9-0. Ottelu pelattiin Southamptonin St Mary’s Stadiumilla.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🧤 @kschmeichel1 makes his 5️⃣0️⃣0️⃣th English career app 👏

@AngusGunn01 starts in goal for @SouthamptonFC - it was nearly 2️⃣6️⃣ years ago that their father’s Peter and Bryan last lined up in goal against each other in the @premierleague for @ManUtd and @NorwichCityFC respectively

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 10. minuutilla vastahyökkäyksestä. Leicester riisti pallon Southamptonin kenttäpuoliskolla ja toimitti sen laitapuolustaja Ben Chilwellille, joka jatkoi pelivälineen Harvey Barnesille. Southamptonin maalivahti Angus Gunn torjui Barnesin yrityksen, mutta paluupallossa ensimmäisenä oli Chilwell, joka hoiti homman loppuun. 0-1.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Ben Chilwell has scored just the second goal of his professional career, in his 106th appearance; his only previous strike came in a 6-1 defeat to Spurs in May 2017. Seldom.

Southampton koki samassa tilanteessa myös toisen takaiskun. Videotarkistuksen jälkeen erotuomari antoi suoran punaisen kortin kotijoukkueen laitapuolustajalle Ryan Bertrandille, joka menetti pallon Leicesterille. Menetyksensä jälkeen Bertrand yritti vielä liukua pallon takaisin, mutta osui vain napit edellä Ayoze Pérezin nilkkaan.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Southampton have had a player sent off in each of their last three league meetings with Leicester, becoming the first side to receive a red card in 3+ consecutive PL games against a single side since Newcastle against Liverpool in May 2014 (four in a row). Setback.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Southamptonin verkko soi taas. Leicester eteni jälleen nopealla vastahyökkäyksellä hurjaa vauhtia kohti isäntien päätyä. Barnes yritti tarjoilla matalan syötön maalille, mutta Southamptonin Yan Valery pääsi väliin. Valery potkaisi kuitenkin pallon suoraan aitiopaikalle Youri Tielemansille, joka sijoitti kuulan tarkalla kudilla alakulmaan. 0-2.

Leicester laittoi ottelun lopullisesti pakettiin jo 19. minuutilla. Peréz petasi itselleen paikan käyttämällä pallon Tielemansilla ja pääsi tykittämään etunurkasta sisään. Southampton ei ollut edes laukonut kertaakaan. 0-3.

Leicester iski illan neljännen jo 39. minuutilla. Vieraiden pitkä palloralli päättyi Chilwellin mahtikeskitykseen Pérezille, joka latasi pelivälineen suoraan syötöstä sisään. 0-4.

Taukoa ennen ehdittiin nähdä vielä yksi maali. Leicester juoksutti Southamptonin pakkaa mielin määrin ja pelasi pallon pienen tuurin avulla Jamie Vardylle, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja latasi pelivälineen sydämensä kyllyydestä lähietäisyydeltä sisään.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Leicester are only the second team in Premier League history to establish a five-goal lead in the first half of an away game, after Manchester City against Burnley in April 2010 (5-0). Invaders.

Southampton teki tauolla kaksi vaihtoa. Danny Ings ja Jannik Vestergaard tekivät tilaa Jack Stephensille ja Kevin Dansolle.

Toisella puoliajalla Leicester jatkoi siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. Televisiokuvista oli nähtävissä, että St Mary’s Stadiumin väkiluku oli pienentynyt pelin aikana huomattavasti.

Pérez viimeisteli hattutemppunsa 57. minuutilla. Barnes tarjoili espanjalaiselle rangaistusalueen tuntumasta nappisyötön linjan selustaan, Pérez ehti vielä ottaa pallon haltuunkin ennen kuin siirsi sen maaliin. 0-6.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Ayoze Pérez has become the first player to score a hat-trick in back-to-back Premier League appearances against a single opponent since Luis Suárez against Norwich City in September 2012. Thorn.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Vardy kasvatti johtoa jälleen yhdellä osumalla. Chilwell keskitti päätyrajalta, eikä toppari Maya Yoshida yltänyt palloon, joten Vardy sai puskea kuulan vapaasti maalin edustalta sisään. 0-7.

Southamptonin kannattajat hurrasivat sarkastisesti omilleen, kun kotijoukkue sai muutaman syötön peräkkäin perille.

James Maddison sai nimensä maalitilastoihin 85. minuutilla upealla vapaapotkulla. 0-8.

Leicester sai vielä pilkun, kun ottelua oli takana 92 minuuttia. Jan Bednarek kaatoi Vardyn, joka ampui pilkun sisään ja vei siten päätökseen jo ottelun toisen hattutempun.

Leicester kasvatti pistesaldonsa 20:een ja nousi sarjataulukossa toiseksi ennen kierroksen muita pelejä. Kahdeksan pisteen Southampton tippui tuloksen myötä putoamisviivan alapuolelle, sijalle 18.

Valioliigan kymmenes kierros

Perjantai

22.00
Southampton-Leicester 0-9

Lauantai

14.30
Manchester City-Aston Villa

17.00
Brighton-Everton
Watford-Bournemouth
West Ham-Sheffield United

19.30
Burnley-Chelsea

Sunnuntai

16.00
Newcastle-Wolverhampton

18.30
Arsenal-Crystal Palace
Liverpool-Tottenham
Norwich-Manchester United