Valiocast on taas täällä! Siinä missä Tuomas Virkkunen -spesiaali oli timanttista tavaraa, nyt on sama meininki. Jaakko Perttilän vieraana on tällä kertaa Manchester United -mies henkeen ja vereen, Jere Virtanen.

Virtanen ei ole ihan mikä tahansa United-kannattaja. Virtasella nimittäin on yksityinen Manchester United -museo, johon on uponnut rahaa melkoinen määrä. Mikä ihme on Helsingissä sijaitseva Red Room?

– Taustaksi voidaan sanoa, että rakastan tarinoita yli kaiken. Jossain kohtaa rupesin sitten keräämään erilaista fanitavaraa. Niitä alkoi kertyä kodin joka nurkkaan, eikä sängyn allekaan mahtunut enää yhtään lisää. Rupesin miettimään, että tarvitsen jonkinlaisen tilan tälle. Minulla joskus vähän hankkeet tuppaavat kasvamaan, ja hankin sitten 210-neliöisen tilan. Rupesin rakentamaan sinne yksityistä museota ja sporttibaaria, Virtanen kertoo.

– Tämä on ollut kahden vuoden päättymätön rakennusprojekti, joka nyt alkaa Luojan kiitos olla loppusuoralla.

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

Museosta löytyy esimerkiksi kahvimuki 1800-luvulta. Miksi se on niin poikkeuksellinen ja arvokas? Entä mikä on Virtaselle itselleen museon tärkein esine? Valiocastin tuore jakso tarjoaa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Virtanen kertoo myös, onko esimerkiksi Valiocastin kuuntelijoilla mahdollisuutta päästä tutustumaan Red Roomiin. Red Roomista pääset katsomaan lyhyen videon aivan jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Miksi juuri Manchester United? (1:09 alkaen)
  2. Yksityinen Man United -museo Red Room (12:00)
  3. Mitä bisnestä Virtanen tekee Man Unitedin kanssa? (23:01)
  4. Vinkit Man United -futisreissuille (37:42)
  5. Liverpool-viha ja nykymeno Man Unitedissa (56:40)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.