Italialainen Atalanta nappasi keskiviikkona ensimmäisen pisteensä ikinä Mestarien liigassa, kun se pelasi Manchester Cityä vastaan 1-1-tasapelin (lue otteluraportti).

Atalanta ei voi pelata Mestarien liigassa omalla stadionillaan, Atleti Azzurri d’Italialla, koska stadion ei täytä Uefan vaatimuksia, mutta Milanossa sijaitseva Giuseppe Meazza, eli San Siro, todisti keskiviikkona tapahtumarikkaan koitoksen.

City siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla Raheem Sterlingin toimesta ja olisi voinut tehdä ennen taukoa toisenkin, ellei Gabriel Jesus olisi epäonnistunut rangaistuspotkussaan.

Atalantan Mario Pašalić tasoitti heti toisen jakson alussa, ja bergamolaisseura oli muutenkin toisella puolikkaalla joukkueista vaarallisempi, mutta City onnistui pitämään tasapelistä kiinni vajaamiehisenäkin.

Manchesterilaisvieraiden oli laitettava laitapuolustaja Kyle Walker viimeisiksi minuuteiksi maaliin, koska ykkösvahti Ederson Moraes tuli tauolla loukkaantuneena vaihtoon ja hänet korvannut Claudio Bravo sai punaisen kortin. City piti kuitenkin huolen, että Walkerin ei tarvinnut koskea palloon kuin kaksi kertaa, vaikka lisäaikaa pelattiin seitsemän minuuttia.

Claudio Bravo taklasi Atalantan Josip Iličićin rangaistusalueensa ulkopuolella kumoon ja sai punaisen kortin. Kuva: Getty Images.

Atalantan päävalmentajan Gian Piero Gasperinin mukaan hänen joukkueensa olisi voinut saada ottelusta enemmän, mutta hän antoi myös kehut kokeneelle vastustajalle.

– Meillä oli lopussa mahdollisuus voittaa peli, kun he pelasivat kymmenellä ja heillä oli kenttäpelaaja maalissa, kommentoi Gasperini Sky Sport Italialle.

– Valitettavasti lisäajalla ei juurikaan jalkapalloa pelattu, se osoitti meidän kokemuksemme puutteen. He (City) käyttivät vaihtoon niin paljon aikaa ja yrittivät sitten pitää palloa kulmalipulla.

Gasperinin mukaan Jesusin mokaama rangaistuspotku muutti ottelun luonteen ja käänsi vaa’an Atalantan puolelle.

– Välillä meille käy niin, tarvitsemme herätyksen. Tässä tapauksessa se oli epäonnistunut rangaistuspotku. sillä siitä lähtien vaihdoimme isomman vaihteen silmään.

– Olimme vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla. City teki varhain maalin ja he aiheuttivat meille ongelmia jokaisella hyökkäyksellään. Välillä ongelma on siinä, että luulee olevansa parhaimmillaan, mutta ei olekaan. Nämä vastustajat pitävät palloa jatkuvasti ja juoksuttavat meitä ympäriinsä, jos olemme metrinkin perässä.

– Manchester City on loistava hyökkäysssuuntaan, mutta heillä on ongelmia puolustuksessa, joten meidän oli otettava riskejä.

– Rupesimme liikuttamaan palloa nopeammin ja taklaamaan. Toisella puoliajalla loimme enemmän maalintekopaikkoja ja pelasimme paremmin kuin Manchester City.