José Mourinho on Tottenhamin uusi päävalmentaja. Pohjoislontoolaisseura tiedotti asiasta keskiviikkoaamuna.

Mourinho värvättiin joukkueen pääkäskyttäjäksi pikavauhtia, sillä seura ilmoitti entisen managerin Mauricio Pochettinon potkuista tiistai-iltana.

Manchester Unitedissa vielä viime valioliigakauden puoliväliin saakka valmentaneen Mourinhon sopimus Spursin kanssa ulottuu kauden 2022-23 loppuun.

– Joséssa saamme yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä jalkapallomanagereista. Hänellä on kokemuksen rikkaus, hän pystyy inspiroimaan joukkueita ja on mahtava taktikko. Hän on voittanut saavutuksia jokaisessa valmentamassaan seurassa. Uskomme hänen tuovan energiaa ja uskoa pukukoppiin, Spursin puheenjohtaja Daniel Levy sanoi seuran kotisivujen tiedotteessa.

[readmore from=Tottenham]

Mourinho palaa Valioliigaan vajaan vuoden tauon jälkeen ja on asiasta luonnollisesti innoissaan.

– Olen innoissani liittyessäni seuraan, jolla on näin valtava perintö ja näin intohimoiset kannattajat. Sekä ykkösmiehistön ja akatemian laatu innostaa minua. Näiden pelaajien kanssa työskentely on se asia, joka on kiinnostanut minua, Mourinho sanoi.

Edit klo 8.56: Lisätty Daniel Levyn ja José Mourinhon kommentit.