Hollantilaislegenda Robin van Persie seurasi keskiviikkona Arsenalin ja Manchester Unitedin välistä kamppaillua kummankin seuran entisenä pelaajana.

Viime vuonna uransa lopettanut van Persie, 36, takoi maaleja Arsenalille vuosina 2004-2012 ja seuraavan kolmen kauden ajan Unitedille.

Keskiviikkona hän katseli BT Sportin lähetyksen asiantuntijana, miten Arsenal voitti Manchester Unitedin kotikentällään 2-0 Nicolas Pépén ja Sokrátis Papastathópoulosin maaleilla.

Hollannin kaikkien aikojen ykköspyssyn silmään pisti pelin jälkeen Unitedin managerin Ole Gunnar Solskjærin käytös. Van Persietä ärsytti, kun norjalaismanageri ei vaikuttanut olevan ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa tappiosta moksiskaan.

– Ole kuulostaa todella mukavalta tyypiltä, kun häntä kuuntelee. Haluaisin välillä nähdä, että hän olisi hieman ilkeämpi ja vain vihainen, kommentoi van Persie The Mirrorin mukaan.

– Hän hymyilee tuollaisen pelin jälkeen. Tuo ei ole oikea hetki hymyillä.

Ole Gunnar Solskjær taputti Manchester Unitedin vieraskannattajille keskiviikon pelin jälkeen. Kuva: Getty Images

– United tarvitsee pelisuunnitelman, ja pelaajien tulisi hieman pelätä valmentajaa. Heidän pitää tietää, että jos he eivät tee juoksuja tai anna hyviä syöttöjä, niin heitä rangaistaan eivätkä he pelaa seuraavassa ottelussa.

Manchester Unitedin entinen huipputoppari Rio Ferdinand sanoi, että vastaavaa esitystä ei olisi nähty hänen pelivuosinaan.

– United joutui kiusatuksi. Meillä oli tapana tulla tänne ja kiusata Arsenalia. Se oli suunnitelmamme ennen peliä, mutta he käänsivät tilanteen toisinpäin.

– Pallolliset pelaajat eivät hakeneet syötöillään juoksijoita. Se lannistaa hyökkääjiä.

– Johdonmukaisuus on avainasia, ja se on tällä hetkellä isoin juttu [joka Unitedilta puuttuu]. Nuorilla pelaajilla sellainen voidaan saavuttaa, mutta heidän on ensin löydettävä se jotenkin.

– Katsoin viime kaudella, kun he pelasivat täällä, ja minusta heillä oli pelin rakenne kunnossa. Mutta tänään en nähnyt pelaamisessa malleja tai ideoita.