Ykkösliigan Gillingham ei totisesti päästänyt David Moyesin West Hamia FA Cupissa helpolla. Hammers oli pudonnut kahdella edelliskaudella cupista juuri 3. sarjatason joukkueita vastaan, mutta tänään se selvisi jatkoon maalein 2-0. Gillingham antoi lontoolaisille kuitenkin täyden vastuksen. Esimerkiksi laukaukset kohti maalia tilastoitiin 4-4.

West Hamin sankariksi nousi tammikuussa 35 vuotta täyttävä argentiinalaispuolustaja Pablo Zabaleta. Manchester Cityssä yhdeksän vuotta viettänyt Zabaleta siirtyi West Hamiin vuonna 2017, ja täräytti tänään ensimmäisen maalinsa joukkueelle.

Zabaleta aloitti ottelun vaihtopenkillä – kuten useimmiten tällä kaudella – mutta tuli kentälle 43. minuutilla, kun Ryan Fredericksin takareisi teki tenän. Tärkeän voittomaalin Zabaleta ampui 74. minuutilla.

Squawka

@Squawka
Pablo Zabaleta has scored his first goal for West Ham in their #FACup game against Gillingham.

The Hammers finally break the deadlock.

Gillingham haki sinnikkäästi tasoitusta loppuun asti, mutta lisäajalla West Hamin toinen vaihtomies ja toinen Pablo – Pablo Fornals viimeisteli vastahyökkäyksestä loppunumeroiksi 0-2.

FA Cupissa pelataan maanantaina vielä yksi kolmannen kierroksen ottelu Arsenal-Leeds. Loppiaisiltana ovat edessä myös neljännen kierroksen otteluparien arvonnat. Kahdeksan uusintaotteluun mennyttä otteluparia ratkaistaan 14.-15.1.