Perjantaina alkoi uusi Valioliiga-kierros yhdellä ottelulla. Jo Sheffield Unitedin ja West Hamin välisessä pelissä tuli kierrokselle puhuttava VAR-tilanne, kun videojärjestelmä hylkäsi West Hamin lisäajan tasoitusmaalin. Syynä oli käsivirhe.

David Moyes ja hänen joukkueensa juhlivat maalia, mutta riemu vaihtui tyrmistykseen, kun varmalta näyttänyt tasoitus olikin VAR:n mukaan väärin tehty. Pallo oli osunut ennen Robert Snodgrassin maalia Declan Ricen käteen.

− Olemme raivoissamme, Rice puhisi heti pelin jälkeen.

Rice perusteli, että pallo tuli pelatuksi hänen käteensä vastapuolen aiheuttamana, kun Rice itse oli täydessä juoksuvauhdissa. West Hamin pelaaja ei tahallaan koskenut palloa kädellään. Samanaikaisesti Rice ymmärsi säännön, mutta totesi VAR:n olleen isku vasten kasvoja.

− Nämä eivät ole vain minun ajatuksiani, vaan oikeastaan kaikki pelaajat Valioliigassa ajattelevat näin. Kukaan ei halua VAR:n olevan osa peliä. Niin monta hullua ratkaisua on ollut, Rice sadatteli.

Katsojakokemus on saanut VAR:n kautta aivan uusia puolia.

− Joskus fanit juhlivat VAR-päätöstä kuin se olisi maali, ei jalkapallon kuulu sellaista olla. Sellaiset tunteet, joita West Hamin fanit näyttivät maalin tehdessämme, olivat aitoja, Rice perusteli.

Sheffield United voitti pelin 1−0. Maalin teki Oliver McBurnie 53. minuutilla.

Lähde: Sky Sports