Valiocastissa puhutaan usein valmentajista ja kollektiivisesta pelaamisesta. Nyt puhutaan myös yksittäisestä pelaajasta: Kevin De Bruynesta.

Äänessä ovat tuttuun tapaan Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä. Tuoreessa jaksossa Laurila ja Perttilä perustelevat, miksi De Bruyne on tällä hetkellä maailman paras keskikenttäpelaaja.

– Tämän kauden Valioliigassa De Bruyne on paukuttanut seitsemän maalia ja ennen kaikkea antanut 16 maalisyöttöä. De Bruynella on yli kaksinkertainen saldo maalisyöttöjen kakkosnimiin verrattuna, Perttilä pohjustaa.

Miksi?

– Siinä on kaksi päätekijää. Ensinnäkin Pep Guardiolan positional play rullaa niin, että tilanteita tulee ja niitä on järjestelmällisesti harjoiteltu, Laurila sanoo.

– Tämä on se periaate numero yksi, että joukkueen pelaaminen tarjoaa mahdollisuuden.

[readmore from=Valiocast]

– Toinen on tottakai se, että De Bruyne on tällä hetkellä ehkä maailman paras keskikenttäpelaaja. Vai tuleeko mieleen parempaa?

– Jos puhutaan hyökkäyspään keskikenttäpelaajista, niin ei tule mieleen parempaa. Voitaneen siis tässä julistaa, että De Bruyne on maailman paras keskikenttäpelaaja, Perttilä vastaa.

Olennaista on, miksi De Bruyne on niin hyvä ja tilastoissa suorastaan ylivoimainen.

Kuuntele jutun lopusta, mikä ominaisuus tekee De Bruynesta tällä hetkellä täysin poikkeuksellisen.

Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  1. Lukijamatka Norwichiin? (0:48 alkaen)
  2. Mikä tekee Kevin De Bruynesta niin loistavan? (13:26)
  3. Marcus Rashfordin loukkaantuminen on Ole Gunnar Solskjærin syytä (22:39)
  4. Seuraa tätä: FA Cupin ottelu Southampton-Tottenham (34:01)