Arsenal pääsi viime kesänä ranskalaisen Saint-Étiennen kansa yhteisymmärrykseen topparilupaus William Saliban 32 miljoonan euron siirrosta. Seurat sopivat kuitenkin, että Ranskan nuorten maajoukkueiden vakiokasvo pelaa vielä tämän kauden lainalla Saint-Étiennessä.

Lehtitietojen mukaan Arsenal kävi Saliban, 18, allekirjoituksesta kilpailua paikallisvastustajansa Tottenhamin kanssa, ja kummatkin seurat olivat valmiita maksamaan Saint-Étiennen vaatiman siirtosumman. Niinpä päätös jäi pelaajalle, joka valitsi uudeksi seurakseen Tykkimiehet.

Saliba debytoi Ranskan pääsarjatasolla viime kaudella ja on tähän mennessä pelannut 28 ottelua Saint-Étiennen edustusjoukkueessa. Kuluvalla kaudella hänelle on kertynyt vasta kuusi peliä, koska hän on kärsinyt takareisivammasta ja jalkapöytämurtumasta.

Hänen potentiaalinsa on kuitenkin ollut nähtävillä vähäisissäkin esiintymissä, vakuuttaa Arsenalin entinen laitapuolustaja Mathieu Debuchy, joka on nykyään Saliban joukkuekaveri.

Vuosina 2014-2018 Arsenalia edustanut Debuchy, 34, kertoi Ligue 1:n virallisessa podcastissa, että Tykkimiehillä on lupa odottaa Salibasta paljon.

– Hän on mahtava pelaaja. Olen niin onnellinen, että hän pääsee ensi kaudella pelaamaan Arsenalin kaltaiseen isoon seuraan.

– Hän kehittyy jokaisessa ottelussa. Hän on vahva ja omaa hyvän tekniikan. Lisäksi hän on nopea. Minusta hän on todellakin riittävän lahjakas Arsenaliin.

Saliban joukkuekavereihin lukeutuu myös keskikenttäpelaaja Yohan Cabaye, joka on Valioliigan seuraajille tuttu Newcastlesta ja Crystal Palacesta. Cabaye on Saliban lisäksi innoissaan myös toisesta Saint-Étiennen nuoresta puolustajasta, 19-vuotiaasta Wesley Fofanasta.

– Hän (Saliba) on iso mies. Hän on vasta 18, mutta hän on jo iso mies. Se, miten hän ja Wesley Fofana pelaavat… He kummatkin ovat fantastisia.

– Tulevaisuus näyttää kummankin osalta kirkkaalta. Toivottavasti he jatkavat samalla radalla.