Lontoon pormestari Sadiq Khan on lähettänyt kirjeen yhdeksälle paikalliselle seuralle pyytääkseen niiltä apua taistelussa koronavirusta vastaan.

Englannin huippusarjat ovat olleet keskeytettynä viruksen takia maaliskuun 19. päivästä lähtien.

Lontoon kaupunginhallitus uskoo, että jalkapalloseurat voivat auttaa tarjoamalla tilojaan ja koulutettuja terveysalan osaajiaan terveydenhuollon käyttöön.

– Terveydenhuolto tekee parhaillaan fantastista työtä, mutta sen työntekijät tuntevat jo ylimääräisen kuormituksen vaikutukset. Siksi meidän pitää antaa heille aikaa, tilaa ja tukea, joita he tarvitsevat pelastaakseen lontoolaisia, kirjoitti Khan Sky Sportsin mukaan.

– Minä aion tehdä kaikkeni tukeakseni pääkaupunkia tässä koronaviruskriisissä. Se tarkoittaa elintärkeiden resurssien antamista terveydenhuollolle, joka tarvitsee niitä auttaakseen hädässä olevia. Toivon, että lontoolaiset jalkapalloseurat kykenevät auttamaan tässä asiassa.

– En esitä tällaisia pyyntöjä kevyin perustein ja ymmärrän, että tämä on paljon pyydetty Lontoon jalkapalloseuroilta, joista moni elää tällä hetkellä haasteiden ja epävarmuuden keskellä.

– Minusta on kuitenkin selvää, että meidän kaikkien on yhdistettävä voimamme ja tehtävä parhaamme tukeaksemme terveydenhuoltoa ja suojellaksemme lontoolaisia näissä mitä haastavimmissa olosuhteissa.

Khan kirjoitti Valioliigan Arsenalille, Chelsealle, Crystal Palacelle ja West Hamille sekä Mestaruussarjan Brentfordille, Fulhamille, Charltonille, Millwallille ja Queens Park Rangersille.

Tottenham ei kyseistä kirjettä saanut, koska se tekee jo yhteistyötä kaupunginhallituksen kanssa. Watfordiin ei otettu yhteyttä, koska se pitää majaansa Suur-Lontoon alueen ulkopuolella.