11 vuotta sitten eli 5. huhtikuua 2009 Manchester United oli kotikentällään 1-2-tappiolla Aston Villaa vastaan, kun Alex Ferguson vaihtoi Federico Machedan kentälle Nanin tilalle. Hieman myöhemmin Cristiano Ronaldo tasoitti pelin ottelun toisella maalillaan, mutta tasatilanne ei vielä tyydyttänyt Old Traffordia.

Ottelun lisäajan kolmannella minuutilla Ryan Giggs syötti pallon rangaistualueen sisälle vasta 17-vuotiaalle Machedalle. Italialainen otti tyylikkään ensimmäisen kosketuksen, jonka jälkeen hän laukoi pallon kierteisenä takakulmaan ja kotiyleisö hullaantui.

Macheda onnistui maalinteossa myös seuraavalla kierroksella Sunderlandin verkkoon. Viimeistään tuon jälkeen nuorukainen sai itselleen lisänimen ”Seuraava Cristiano Ronaldo”.

Jokaiselle urheilua viime vuosikymmeneellä vähänkään seuranneelle on selvää, että Machedasta ei tullut uutta Cristianoa. Millainen tällä hetkellä 28-vuotiaan hyökkääjän ura on siis ollut?

Man Unitedissa Macheda oli kirjoilla yllättäen jopa vuoteen 2014 asti, mutta hän pelasi lähinnä lainaseuroissa, jotka olivat Sampdoria, QPR, Stuttgart, Doncaster, Birmingham ja Cardiff. Viimeisimpänä mainittuun hän lopulta siirtyi, kun United ei halunnut jatkaa pelaajan päättyvää sopimusta.

Cardiff vaihtui italialaisseura Novaraan vuonna 2016 ja kesällä 2018 hän siirtyi nykyiseen seuraansa Panathinaikosiin. Vaikka Machedasta ei tullut seuraavaa Cristianoa, on hän onnistunut Kreikassa kohtalaisen hyvin. Viime kaudella hän iski 26 sarjaottelussa 10 maalia ja tämän kauden saldona on 12 osumaa 23 sarjaotteluun. Tilanne on hyvä, kun vertaa esimerkiksi kauteen 2017-18, kun hän teki Serie B:ssä kolme maalia 28 otteluun.