Manchester Unitedin legendapelaajan Paul Scholesin mukaan hänen entisellä joukkuekaverillaan Ruud van Nistelrooylla oli pakkomielle maalikuninkuuksien voittamisesta.

Hollantilainen van Nistelrooy, 43, edusti Unitedia vuosina 2001-2006 ja teki seuralle 212 ottelussa yhteensä 150 maalia. Hän voitti ainoan maalikuninkuutensa kaudella 2002-03, jonka aikana hän teki 25 osumaa. Van Nistelrooy valittiin tuolloin myös Valioliigan parhaaksi pelaajaksi.

Koko uransa manchesterilaisia edustanut Scholes, 45, kertoi Unitedin podcastissa, että hollantilaishyökkääjä piti Arsenalin Thierry Henrya henkilökohtaisena vastustajanaan. Ranskalaislegenda Henry, 42, voitti Valioliigan maalipörssin kausilla 2001–02, 2003–04, 2004–05 ja 2005–06.

– Pelasin yhden kauden ajan kymppipaikalla Ruud van Nistelrooyn takana ja rakastin sitä, sanoi Scholes.

– Hän on kerrassaan armoton, armoton maalintekijä. Hän eli maaleista.

– Kun nousimme pelin jälkeen bussiin, hän katsoi aina ensimmäiseksi, oliko Thierry Henry tehnyt maalin. Jos Henry oli tehnyt maalin, hän ei puhunut kenellekään koko matkan aikana, koska hän halusi olla paras maalintekijä, ei pelkästään Unitedissa vaan koko liigassa, maailmassa, kaikkialla.

Scholesin mukaan van Nistelrooy on lahjakkain maalintekijä, jonka kanssa hän ikinä pelasi.

– Rakastin sitä, miten hän viimeisteli.

– Minä pelasin joidenkin uskomattomien hyökkääjien kanssa. Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham, Ole Gunnar Solskjær. Heitä riittää. Pelasin myös Robin van Persien kanssa.

– Mutta minusta Ruud oli paras, hän oli paras viimeistelijä.