Pierre-Emerick Aubameyang pelasi Chelseassa kauden 2022-23.

Thomas Tuchel halusi Aubameyangin Chelseaan ja seura maksoi hyökkääjästä noin 12 miljoonaa euroa Barcelonalle elo-syyskuun vaihteessa 2022. Vain muutama päivä siirron jälkeen Tuchel sai potkut Chelseasta.

Aubameyang ei sittemmin mahtunut Graham Potterin suunnitelmiin ja pelasi kauden aikana vain alle tuhat minuuttia Chelsean paidassa. Potter nimesi Aubameyangin vain neljästi avaukseen Valioliigassa.

Aubameyang käväisi L’Équipen haastattelussa ja puhui vuodestaan Chelseassa.

Aubameyang halusi jättää Chelsean jo kesken kauden, muttei sääntöjen vuoksi saanut pelata kolmessa seurassa saman kauden aikana. Aubameyang oli käynyt kentällä Barcelonan paidassa ennen Chelsea-siirtoa.

– Ymmärsin jo joulukuussa, että kauteni oli päättynyt. Halusin lähteä jo silloin, mutta et voi pelata kolmessa seurassa saman kauden aikana.

– Kysyin itseltäni, tältäkö tuntuu olla vanha. Ja vastasin itselleni, että itse päätän, mitä teen. Joko jatkat samalla tavalla ja sanot itsellesi, että tämä johtuu iästäni. Tai sitten sanot, että tämä on yhtä paskaa, ja minulla on vielä annettavaa. Olin niin pettynyt ja ärsyyntynyt.

34-vuotias hyökkääjä pelaa tätä nykyä Marseillessa. Aubameyang on pelannut loistavan kauden. 47 otteluun on syntynyt 27 maalia ja 11 maalisyöttöä.

LUE MYÖS