Roy Keane tuli pelivuosinaan tunnetuksi äärimmäisestä voitonhimostaan. Se heijastui aika ajoin rumina temppuina ja jopa omien joukkuekavereiden tylyttämisenä.

Sama suorasukaisuus on jatkunut peliuran jälkeen managerina ja tv-kommentaattorina. Keane ei ole tv-studiossa säästellyt edes muita tv-asiantuntijoita, jotka ovat istuneet saman pöydän ääressä.

Daily Mail -lehti listasi Keanen seitsemän jäätävintä kuittausta tv-asiantuntijan roolissa.

1. Keane kuittaa Jamie Carragherille voittamisesta

Jamie Carragher puhui erään kerran pitkään ja hartaasti siitä, mitä asioita tarvitaan Valioliigan voittamiseen. Aiheena oli tuolloin Manchester Unitedin pitkä taaperrus Sir Alex Fergusonin aikakauden jälkeen.

Carragher: ”Kolmen tai neljän vuoden ajan me [Liverpool] sijoituimme kuudenneksi tai seitsemänneksi, juuri niille sijoille, joilla United on nyt. Luis Suárez saapui ja lähes voitimme mestaruuden. Joskus yksi pelaaja voi muuttaa kaiken.

Keane: ”Jamie, sanoit että melkein voitimme mestaruuden. Te ette voittaneet mestaruutta.

2. Keane tylyttää Paul Pogbaa

Roy Keane ei taida olla suurin Paul Pogba -fani. Man Unitedissa oli jälleen hieman sisäistä eripuraa, kun pelit eivät olleet menneet ihan nappiin.

Keane: ”En usko mitään, mitä hän [Pogba] sanoo. Ei hän tarkoita lainkaan sitä, mitä hän sanoo. En usko, että hän itsekään uskoo itseään. Hän sanoi, kuinka tilanne vähän kuumeni Everton-tappion jälkeen. Kuulin, että he heittivät toisiaan hiusgeelipulloilla, sen verran kuumaksi meni touhu… Hän on iso ongelma Unitedille:”

3. Keane vertaa tytärtään Adam Lallanaan

Keane oli itse aikoinaan perinteinen oikein kovaotteinen keskikenttäpelaaja, joka ei kaihtanut keinoja kaksinkamppailuissa. Keane ei taida arvostaa fyysistä pehmeyttä. Sen sai kerran kokea Adam Lallana, kun Liverpool oli hävinnyt FA Cupissa Chelsealle. Keane ei säästellyt sanojaan, kun Chelsea seuraavassa ottelussa valmistautui pelaamaan Evertonia vastaan.

Keane: ”Luulen, että Everton on jollain kummallisella tavalla kovempi vastustaja [Chelsealle] kuin Liverpool. Lallana oli viime pelissä Liverpoolin keskikentällä, ja minun tyttäreni on varmaankin häntä vahvempi.”

4. Keanen sanasota Jon Waltersin kanssa

Keane valmensi Jon Waltersia aikoinaan Ipswichissä. Walters halusi siirtyä ja pääsikin lopulta muualle. Walters päätyi lopulta Stokeen ja pelasi suhteellisen hyvän uran. Keanelle taisi jäädä jotain hampaankoloon, ja kerran mies antoi palaa Waltersin tasaisuuden puutteesta.

Keane: ”Jon pelasi hyvin, kun minä valmensin Irlannin maajoukkuetta. Mutta aikooko hän hehkuttaa sitä 20 tai 30 vuotta. Hän halusi lähteä, kun minä olin Ipswichissä. Kuvitelkaapa, jos hänellä olisi ollut hyvä CV. Kuvitelkaapa, jos hän olisi joskus voittanut jotain. Hän ei ollut pelannut Burnleyn riveissä kahteen vuoteen, ja yhtäkkiä hän on radiossa. Olisiko kannattanut vetää vähän aikaa matalammalla profiililla? Katsokaa hänen mestaruuksiaan. Ne on nopeasti laskettu.”

5. Keane tölväisee Gary Nevilleä

Keanen oma valmennusura on ollut täynnä ylä- ja alamäkiä. Hyvä startti Sunderlandissa, seuraavalla kaudella ulos. Pettymys Ipswichissä, ja sen jälkeen apuvalmentajaksi Nottingham Forestiin, Aston Villaan ja Irlannin maajoukkueeseen.

Off the Ball -ohjelmassa toimittaja kysyi kerran Keanelta manageriuran jatkumisesta. Toimittaja sanoi, että Real Madrid ei varmaankaan tule koputtamaan ovelle…

Keane: Ei sitä koskaan tiedä, soitettiinhan Valenciastakin Garylle [Neville].

6. Keane antaa palaa saman studion Ian Wrightille

Keane ei ole varsinaisesti vältellyt yhteenottoja muiden tv-asiantuntijoiden kanssa. Kesällä 2018 pelattiin MM-kisoja ja Englannissa hehkutettiin slogania Football’s coming home (jalkapallo on palaamassa kotiin).

Kun sitten välierissä tulikin noutaja Kroatiaa vastaan, Keane ja Ian Wright yltyivät pieneen väittelyyn ITV:llä.

Keane: ”Me puhumme Englannista, loppuottelusta Ranskaa vastaan. Piti keskittyä vain yhteen otteluun, mutta kaikki puhuivat jo loppuottelusta. ’Football is coming home.’

Wright: ”Emme me puhuneet loppuottelusta, me nauroimme. Me olimme iloisia, mutta sinä et ollut iloinen siitä, että me olimme iloisia.”

Keane: ”Ei minua haittaa, jos teillä on hauskaa, mutta teillä lähti laukalle. Te suunnittelitte jo finaalia ja paraatia. Herätkää tähän päivään.”

7. Keane kyseenalaistaa Micah Richardsin uran

Micah Richards muistetaan ennen kaikkea pelivuosistaan Manchester Cityssä. Peliura loppui viime kesänä, ja sittemmin Richards on nähty tv-asiantuntijana. Kertaalleen Richards kertoi studiossa rakettimaisesta nousustaan maailman huipulle ja siitä, ettei sitten kuitenkaan saavuttanut tarpeeksi.

Richards: ”Tein räjähdysmäisen läpimurron, enkö tehnytkin? Minun piti olla seuraava suuri pelaaja. Kyllä, voitin Valioliigan ja FA Cupin ja pääsin pelaamaan rakastamani seuran riveissä, mutta silti alisuoritin.”

Keane: ”Teitkö tosiaan räjähdysmäisen läpimurron? Hyvin harva puolustaja tekee niin.”

Siinä kohtaa Richards heittäytyi puolustuskannalle.

Richards: ”Etkö muista puskumaaliani Aston Villaa vastaan? Pelasin Englannin maajoukkueessa 18-vuotiaana, nuorimpana puolustajana koskaan. Sanoisin, että tein räjähdysmäisen läpimurron!”

Voit lukea alkuperäisen jutun tästä.