Hollantilaishyökkääjä Robin van Persie olisi halunnut pelata Manchester Unitedissa sopimuksensa loppuun asti, mutta joukkueen silloinen manageri Louis van Gaal teki selväksi, että heidän tiensä eroavat.

Viime vuonna uransa lopettanut van Persie, 36, siirtyi Unitediin kesällä 2012 Arsenalista ja auttoi heti ensimmäisellä kaudellaan manchesterilaiset Valioliigan mestaruuteen pyssyttämällä 26 sarjamaalia.

Van Persien United-uran käännekohta oli legendamanageri Sir Alex Fergusonin jääminen eläkkeelle. Hänen seuraajakseen tullut David Moyes sai kenkää jo ensimmäisellä kaudellaan, jonka aikana van Persie kärsi useista eri vammoista. Moyesin jälkeen Unitedin puikkoihin nimitettiin Louis van Gaal, joka ilmoitti vuoden jälkeen maanmiehelleen van Persielle, että tämä voi etsiä uuden seuran. Van Persie vastusti ajatusta, mutta lopulta hänet myytiin turkkilaiseen Fenerbahçeen.

– Kävin keskustelun Louis van Gaalin kanssa ja hän sanoi minulle: ”Ok, Robin. Meidän tiemme eroavat. Minä olen valmentaja, sinä olet pelaaja. Sinun on lähdettävä, sinun aikasi on ohi”, muisteli van Persie High Performance -podcastissa Goalin mukaan.

– Minä sanoin, että minulla on vielä sopimusta jäljellä, mutta hän sanoi, ettei välitä siitä.

– Se oli armotonta. Näin loppuvaiheessa, että jotain oli tulossa, mutta en odottanut sen olevan noin armotonta. Ja vielä se tapa, jolla hän sanoi sen. Päässä pyörii paljon asioita, kun saa tuollaisen viestin.

Van Persie pelasi Manchester Unitedissa 105 ottelua, joissa hän teki yhteensä 58 maalia ja syötti 21. Kuva: Getty Images

– Minulla oli yhä sopimukseni, perheeni oli onnellinen, se oli 11. vuoteni Englannissa. Me rakastimme Englantia. Mitä seuraavaksi?

– Lapseni kävivät siellä koulua, heillä oli kaverinsa ja kaikki. Yhtäkkiä tällaiset asiat astuvat eteen. Miten siihen voi reagoida?

– Sanoin [van Gaalille]: ”Katsotaan, mitä käy. Tuo on sinun mielipiteesi, mutta minulla on sopimukseni ja olen onnellinen Englannissa ja Manchester Unitedissa. Joten katsotaan, mitä tapahtuu”. Sitten nousin seisomaan, kättelin hänet ja lähdin pois.

Van Persie myönsi, että häntä on jäänyt kaduttamaan, miten hän reagoi, kun van Gaal jätti hänet sivuun kauden alla pelatusta harjoitusottelusta. Hän yritti olla viilipytty, mutta hänen ajatuksensa sinkoilivat ympäriinsä.

Van Gaal sai lähtöpassit Unitedista toukokuussa 2016 ja ilmoitti viime vuonna jäävänsä eläkkeelle. Kuva: Getty Images

– Minun ei annettu pelata täyden kentän pelissä. Minulle annettiin pallo ja käskettiin tehdä jotain itsekseni.

– Yritin pysyä rauhallisena ja viileänä, mutta siinä tapahtui monia asioita. Yritin olla macho. ”Tämä ei vaikuta minuun”, mutta kyllä se vaikutti. Se vaikutti minuun, minun perheeseeni ja uraani. Isosti.

– Yritin pysyä viileänä, mutta ehkä minun olisi silloin ollut hyvä jutella jollekin lähipiirini ulkopuolelta, mutta olin liian jääräpäinen siihen.

– Nyt kun mietin sitä, niin urallani oli muutama hetki, jolloin minun olisi pitänyt toimia niin.