Arsenalin entinen tähtihyökkääjä Robin van Persie ei pidä siitä, miten hän lähti seurasta, mutta myöntää, että olisi myös itse voinut hoitaa tilanteen paremmin.

Hollannin maajoukkuekärki edusti Tykkimiehiä vuosina 2004-2012, kunnes hän siirtyi Manchester Unitediin 22,5 miljoonan punnan (noin 25,6 miljoonaa euroa) kaupassa. Kaikkiaan hän pelasi Arsenalissa 278 ottelua tehden niissä yhteensä 132 maalia.

Van Persien siirto Unitediin nähtiin petturuutena, mutta hollantilaisen omien sanojen mukaan Arsenal ei tarjonnut hänelle uutta sopimusta. Hän kirjoitti lähtönsä yhteydessä Arsenalin kannattajille avoimen kirjeen, jossa hän selitti olevansa eri mieltä seuran tulevaisuuden strategiasta Arsenalin silloisten keulahahmojen, toimitusjohtaja Ivan Gazidisin ja manageri Arsène Wengerin, kanssa.

– Se [erimielisyys] ei ollut pelkästään minun ja Arsène Wengerin välillä, enemmänkin oli tietty kyse Ivanista ja siitä, miten hän käyttäytyi ja käsitteli koko sen tilanteen, kommentoi van Persie The High Performance -podcastissa.

– Jos mietin sitä tilannetta uudestaan, minun on katsottava myös peiliin, sillä myös minä olisin voinut toimia paremmin tai tehdä jotain eri tavalla. Se avoin kirje… Minun ei olisi pitänyt tehdä sitä.

– Niin arkaluontoisessa ja vaikeassa tilanteessa tein mahdottoman päätöksen ja yritin kertoa oman totuuteni kahdella sivulla.

– Se johtui osittain siitä, että Arsenal ei tarjonnut minulle uutta sopimusta. Joten jos mietin sitä uudestaan, minun olisi pitänyt toimia paremmin.

Van Persie nostettiin Arsenalin kapteeniksi, kun Cesc Fàbregas siirtyi Barcelonaan. Kuva: Getty Images

– Voin vannoa lasteni nimeen, että annan sinulle miljoonan nyt, tässä ja tänään, jos joku todistaa, että Arsenal tarjosi minulle sopimusta.

Van Persien mukaan hänen kehitysehdotuksensa Arsenalia varten olivat täysin ristiriidassa seuran omien ideoiden kanssa.

– Se oli Arsenalin päätös, että minulle ei tarjottu sopimusta. Monien keskustelujen jälkeen kävi selväksi, että meillä oli omat erilaiset ideamme seurasta.

– Minulla oli seitsemän kohtaa, joissa koin Arsenalilla olevan kehittämisen varaa ja minusta niiden seitsemän kohdan selvittäminen olisi pitänyt aloittaa heti, jotta olisimme voineet kilpailla parhaita vastaan.

– Sillä ei ole varsinaisesti väliä, mitä ne kohdat koskivat, vaan sillä, että Ivan päätti, ettei hän ollut samaa mieltä niistä yhdestäkään.

– Joten ottaen huomioon tuon tiedon ja sen, ettei Arsenal tarjonnut minulle sopimusta, etteivät he olleet samaa mieltä näkemyksistäni – rehellisistä näkemyksistäni joita tarjosin vain auttaakseni viemään seuraa eteenpäin – se on aika selkeä viesti.