Hiljattain juhlittiin – tai näkökulmasta riippuen kauhulla muisteltiin – tasavuosipäivää tapahtumalle, joka päätti Liverpoolin valioliigamestaruuden tavoittelun vuonna 2014. Steven Gerrardin liukastumisen käytti tuolloin hyväkseen Chelsean paitaa kantanut Demba Ba.

Tätä nykyä 34-vuotias senegalilainen jalkapalloilee työkseen Turkin Basaksehirissa, mutta tuntee uransa varrelta varsin mainiosti myös Newcastlen. Upporikkaan uuden omistajan saamaisillaan oleva seura nousee pian kohisten Valioliigan kärkeen, Ba uskoo.

– Jos tämä kauppa toteutuu, olen hyvin onnellinen. Newcastle merkitsee minulle edelleen paljon. Vietin siellä hienoja aikoja, ja sellaisia näyttäisi olevan tiedossa koko seuralle.

Ba pelasi Harakoissa vuosina 2011-2013, tehden 58 ottelussa 29 maalia. Hän muistuttaa myös seuran statuksesta, joka ei riipu sen urheilullisesta menestyksestä.

– En sano, että Newcastesta tulee jälleen suuri seura, sillä sitä se on joka tapauksessa. Edustusjoukkueesta sen sijaan tulee taas ryhmä, joka taistelee Valioliigan voitosta ja Mestarien liigasta. Se on mahtavaa koko Valioliigalle, Newcastlen itsensä lisäksi.

Pokaalit eivät matkaa Tynesidelle kuitenkaan tapahdu tuosta vain, rahavirtojen auetessa.

– Mestarien liigassa Manchester City on jäänyt haastajaksi vuosikymmenen ajan. Se kertoo kilpailun vaikeudesta. Jos pelkästään rahalla menestyttäisiin, olisi City hallinnut Eurooppaa yhdessä Paris Saint-Germainin kanssa viime vuosina.

Lähde: Sky Sports