Tim Sherwood sanoo tienneensä, että oli Tottenhamissa managerina (2103-2014) vain ”lämmittääkseen paikkaa” Mauricio Pochettinolle.

Argentiinalaisen tulevaisuudesta hän antoi viime lokakuussa melkoisen pahasti pieleen menneen arvion.

– Luuletteko, että Daniel Levy antaisi hänelle potkut? Ei miljoonassa vuodessa.

Pochettino sai lähteä Spursista vain hieman yli kuukautta tämän arvion jälkeen.

Sherwood on kuitenkin osunut ennakoinneissaan myös hieman paremmin. Hän oli se valmentaja, joka antoi Harry Kanelle ensimmäiset isot näytön paikat Valioliigassa. Maajoukkuekapteeni vaikuttaa valmentajan puheissa jonkinasteiselta ihmeurheilijalta – jollaiseksi ei kukaan hänen mukaansa synny.

– Harry tekisi kaiken saman yhdellä punnalla viikossa, eikä jättäisi päivääkään harjoituksia väliin. Jos minulta kysytään, pelaajan asenne on aina tärkeämpi kuin hänen kykynsä. Jos nämä kaksi saadaan kohtaamaan, puhutaan kovan luokan pelaajasta.

– Vihaan sitä, miten kommentaattorit puhuvat luonnonlahjakkuuksista. Ei sellaisia ole olemassa.

Viimeksi Swindon Townissa työskennellyt 51-vuotias avaa näkemystään ilmeisen esimerkin kautta, ja täsmentää sitä.

– Ei ole olemassa synnynnäisiä maalintekijöitä. Lionel Messi on mitä on, koska kuljetteli kiveä kujalla lapsuudessaan, ja sai potkuja nilkoilleen veljiltään vuosikausia. Kyse on jalostamisesta, ei siitä millaiseksi synnytään.

Kun Sherwoodin ex-pelikaveri Chris Sutton kysyy tämän näkemystä Kanen tulevaisuudesta ja mahdollisesta siirrosta toiseen seuraan, löytyy jälleen vertailtava nimi.

– Tämä on vähän kuin Alan Shearerin tilanne joskus. Hän sijoittui Blackburnin kanssa neljänneksi kaudella 1993-1994, ja sitä seuranneella kaudella toiseksi. Manchester United oli hänen kimpussaan. Hän kuitenkin halusi jäädä, koska uskoi seuran mahdollisuuksiin. Seuraavalla kaudella veimme pokaalin.

– Harryn pitää katsoa tilannetta, ja tehdä ratkaisunsa. Minä odottaisin nähdäkseni, mitä Spurs tekee ensi kesänä. Heidän uusi valmentajansa (José Mourinho) ei ole siellä saavuttaakseen neljännen tilan. Kanelle selviää pian, onko seura valmis panostamaan siinä määrin, että se voi kilpailla Valioliigan voitosta.

Lähde: Daily Mail