Rangersin urheilutoimenjohtaja Ross Wilson heittää varjoa puheille Alfredo Morelosin siirrosta Valioliigaan. Ainakin Leicesterin, West Hamin, Aston Villan ja Crystal Palacen tiedetään olleen kolumbialaisen kintereillä. Muuttuneet ajat ovat kuitenkin säätäneet siirtomarkkinoiden kaasua.

– Käyttääkseni tätä ilmaisua, emme todellakaan halua myydä ketään halvalla.

Wilson viittaa koronapandemian tuomaan epävarmuuteen, jonka uskotaan pudottavan juuri muiden muassa Morelosin mahdollista myyntihintaa rutkasti. Totuus on se, ettei totuutta juuri ole tarjolla, vaan kaikki markkinoiden pelurit elävät epätietoisuudessa.

– Olen päivittäin tekemisissä vastapelurieni kanssa, ennen muuta valioliigaseurojen urheilutoimenjohtajien. Yksi isoimmista kysymyksistä, joita käymme epävirallisemmissa keskusteluissa läpi on se, miltä siirtomarkkinat tulevat lähitulevaisuudessa näyttämään. Ensinnäkin, milloin siirtoikkuna aukeaa? Toiseksi, millainen se tulee olemaan?

Liigamanagerien liiton toimitusjohtaja Richard Bevan esitti hiljattain näkemyksenään, että pelaajien markkina-arvoista tullaan pandemian vuoksi pyyhkäisemään yhteensä pois jopa miljardi puntaa. Hänen mukaansa tilanteesta hyötyvät jälleen kerran isot ja varakkaat seurat, pienempien kustannuksella. Vaikka Rangers on suurseura, ei se urheilutalousmahtina aivan Valioliigan jättien tasolla liiku.

Wilson sanoo keskusteluissa esiintyvän kolmenlaisia skenaarioita.

– Yksi ajatusmalli uskoo siihen, että tulevista siirtomarkkinoista tulee hyvin, hyvin hijaiset, ja puhutaan romahduksesta. Toinen perustuu siihen oletukseen, ettei juuri mikään tule muuttumaan – tämä on minun mielestäni epärealistinen visio. Kolmannen näkemyksen mukaan markkinoilla tullaan seuraavien kahden viiva neljän ikkunan aikana näkemään jonkin verran epänormaalia toimintaa aiempaan verrattuna. Itse olen taipuvainen uskomaan viimeksi mainittuun.

Kaikki tämä on kuitenkin puhdasta spekulointia, kunnes…

– Emme todella voi tietää mitä tulee tapahtumaan, ennen kuin markkinaportti heilahtaa täysin auki. Kyseessä on kuitenkin aina kysynnän ja tarjonnan laki, joka aiheuttaa dominoefektejä. Ennen sen koneiston käynnistymistä kukaan ei tiedä sen paremmin meidän, kuin kenenkään muunkaan pelaajien päivän hintoja.

Lähde: Sky Sports