David De Gea halusi siirtyä Manchester Unitedista Real Madridiin, koska hän ei tullut toimeen joukkueen silloisen managerin Louis van Gaalin kanssa, seuran entinen maalivahtivalmentaja Eric Steele on paljastanut.

Da Gea oli jo suostunut siirtymään Santiago Bernabéulle kesällä 2015, kunnes epäkunnossa oleva faksi pilasi hänen paluunsa Espanjan pääkaupunkiin.

Atlético Madridin entistä huippuvahtia ollaan sen jälkeen yhdistetty useamminkin pois seurasta, mutta Steelen mukaan hän on hyvin tyytyväinen Old Traffordilla.

– Kun hän pelasi van Gaalin alaisuudessa, me tiesimme miksi hän halusi pois – he eivät tulleet toimeen, ja se ei toiminut, Steele kertoi i paperille.

Louis van Gaal ei tullut toimeen David De Gean kanssa. Kuva: Getty Images

– Hän olisi siirtynyt Real Madridiin, ellei se siirtoikkunan Deadline Day olisi mennyt sillä tavalla miten se meni, Steele jatkoi faksivikaan viitaten.

– Hän ei ollut millään tavalla tyytymätön seuraan tai sen faneihin, mutta oli selvää että jotain oli tapahtunut kulissien takana. Nyt asiat ovat kuitenkin toisin. Hänellä on iso hymy kasvoillaan, seura parantaa otteitaan, enkä näe minkäänlaista syytä sille miksi hän haluaisi enää lähteä.

De Gean sopimus Unitedin kanssa ulottuu vuoteen 2023 saakka, eikä hänellä ole tällä hetkellä aikomusta lähteä seurasta ennen sitä. Seuraavalla kaudella 29-vuotias espanjalaisvahti joutuu kuitenkin taistelemaan ykkösvahdin paikasta 23-vuotiaan Dean Hendersonin kanssa.

Dean Henderson on pitänyt tällä kaudella 10 nollapeliä Valioliigassa. Kuva: Getty Images

Steelen mukaan De Gea on valmis kamppailuun Sheffield Unitedissa lainalla olleen maalivahtilupauksen kanssa, joka on palaamassa Old Traffordille menestyksekkään lainapestin jälkeen.

[readmore from=Manchester-United]

– Dean Hendersonin tuntien, hän tulee kävelemään Old Traffordin pukuhuoneeseen sillä asenteella, että hän haluaa ykkösvahdin paikan itselleen.

– Hankin hänet Unitediin kun hän oli 14-vuotias, ja pysyin aina hänen lähellään. Hänellä on mahtava asenne. David on aina tiennyt, että nuori haastaja tulee jossain vaiheessa taistelemaan paikasta hänen kanssaan, ja Dean on juuri se nuorukainen.

– Se ei tule kuitenkaan häiritsemään Davidia. Et voi koskaan päätyä siihen pisteeseen missä David De Gea on tänään, ellet ylitä joitain esteitä.