Englannissa muun muassa Norwichia, Aston Villaa, Blackburnia ja Wolverhamptonia luotsannut Paul Lambert arvioi, että kaikista ikävistä puolista huolimatta koronakriisiin voi jalkapallon kannalta liittyä yksi hopeareunus.

– Kun elämä on lopulta palannut normaaliksi, uskon jalkapallon muuttuvan parempaan suuntaan, nykyään Ipswichin managerina toimiva Lambert sanoo Guardian-lehdelle.

– Meidän pitäisi nähdä muutos valtatasapainossa, joka on heilunut väärään suuntaan liian pitkään, vaihtaen sen takaisin seurojen eduksi. Odotan ehdottomasti niin tapahtuvan Valioliigan alapuolella olevissa sarjoissa, joihin koronaviruksen taloudelliset vaikutukset iskevät erityisen kovaa.

[readmore from=koronavirus]

Lambert uskoo, että pelaajien ja agenttien on nyt laskettava odotuksiaan.

– Näemme jalkapalloseuroissa vähemmän tapauksia, joissa seuroilta vaaditaan ”lunnaita” pelaajakaupoista ja sopimuksista.

Lambert ennustaa pelaajarekrytoinnin muuttuvan, ja jatkossa kentällä saatetaankin nähdä entistä enemmän seurojen omia nuoria pelaajia.

– Kannattajat voivat samaistua siihen. Massakokoontumiset näyttävät olevan tässä viimeinen satama, mutta luulen positiivisen heijastusvaikutuksen olevan lopulta se, että fanit ja pelaajat lähentyvät toisiaan ja tunnelma useimmilla stadioneilla voi parantua.