Britannian urheiluasioista vastaava komitea ei aio käsitellä uusia todisteita Saudi-Arabian laittomuuksiin liittyen.

Uutisoimme eilen, että kansanedustaja ja kyseisen komitean jäsen, Giles Watling, vaatii komiteaa järjestämään suullisen istunnon, jossa käsiteltäisiin uusia todisteita liittyen Saudi-Arabiassa tapahtuvaan laittomaan valioliigatelevisiointiin.

Saudi-Arabian valtion sijoitusrahasto (PIF) on ostamassa 80 prosenttia Newcastle Unitedista. PIF:n taustalla on Saudi-Arabian ylin johto. Samat henkilöt ovat väitetysti vastuussa piraattitoimintaa harjoittavasta beoutQ:sta, joka on varastanut muun muassa valioliigasisältöjä beIN Sportsilta. BeIN Sports taas on Valioliigan arvokkain ulkomainen tv-yhteistyökumppani ja yhtiön taustalla on Qatarin valtio, joka taas on Saudi-Arabian alueellinen vihollinen.

Uusien todisteiden mukaan PIF:n ja beoutQ:n välille voitaisiin piirtää selkeä yhteys. Siksi Watling haluaisi, että todisteita käytäisiin komitean istunnossa läpi.

– Tämän rahaston [PIF] taustalla on sama taho – Saudi-Arabian johto – joka on myös beoutQ:n taustalla. Aihe on erityisen kiireellinen, sillä hallitus kieltäytyi hiljattain kommentoimasta ostoyritystä komitealle, Watlingin lähettämässä sähköpostissa sanottiin The Timesin mukaan.

Jo aiemmin Britannian urheilusta vastaava ministeri Oliver Dowden kommentoi, että maan hallitus ei aio puuttua Newcastlen omistajanvaihdokseen. Jos uutta todistusaineistoa ei aiota käsitellä, kauppa todennäköisesti jatkaa kohti hyväksyntää.

Kaupan osapuolet allekirjoittivat asiakirjat jo lähes kuukausi sitten. Siitä lähtien ostoyritys on ollut Valioliigan protokollan mukaisessa selvityksessä. Valioliiga selvittää omissa tutkimuksissaan ostajaehdokkaiden taustoja.

LUE MYÖS