Manchester Unitedin entinen puolustaja Gerard Piqué lähti Valioliigasta, koska hän ei pärjännyt Bolton Wanderersin fyysisiä pelaajia vastaan, Wayne Rooney vihjaa.

Ennen kuin Piqué palasi kasvattajaseuraansa Barcelonaan, missä hänestä on ajan kanssa kuoriutunut yksi La Ligan ja Mestarien liigan menestyneimmistä puolustajista, espanjalaistoppari vietti neljä vuotta Old Traffordilla.

Sir Alex Ferguson suosi Nemanja Vidiciä ja Rio Ferdinandia pakkilinjan keskustassa, mikä rajoitti Piquén peliaikaa merkittävästi. Nuori toppari pelasi lopulta vain 12 peliä Valioliigassa ennen kuin hän palasi Camp Noulle vuonna 2008.

Gerard Piqué joutui kilpailemaan peliajasta Nemanja Vidicin ja Rio Ferdinandin kanssa. Kuva: Getty Images

Rooney uskoo, että Unitedin 0-1-tappio Boltonia vastaan Piquén viimeisellä kaudella sai hänet lähtemään Englannista. Kyseisessä ottelussa Nicolas Anelka teki pelin ainoan maalin Piquén virheestä, eikä Ferguson pitänyt 20-vuotiasta puolustajaa kentällä kuin 59 minuuttia.

– Bolton vieraissa enemmän tai vähemmän päätti Gerard Piquén uran Unitedissa, Rooney kirjoitti kolumnissaan Sunday Timesille.

[readmore from=Manchester-United]

– Hän oli nuori ja häntä kiusattiin siellä, ja minusta Fergie päätti silloin, ettei hän ollut fyysisesti sopiva Valioliigaan.

– Muistan aina mitä Vidic teki: jos me olimme matkalla Boltoniin – ja se oli sama tilanne jos hän oli kohtaamassa Didier Drogban – hän kävi aina salilla 2-3 päivää ennen, valmistaen itseään peliä varten, Rooney vertasi.

Lähdettyään Manchester Unitedista, Piqué on voittanut 28 merkittävää pokaalia Barcelonan riveissä. Hän on pelannut myös yli 100 peliä Espanjan maajoukkueessa, osallistuen sekä vuoden 2010 MM-kisojen voittoon, että vuoden 2012 EM-kisojen voittoon.