Valioliigan tuoreissa koronavirustesteissä on paljastunut kuusi uutta tartuntaa, kertoo sarja tiedotteessaan.

Yhteensä 748 pelaajaa ja muuta seuratyöntekijää testattiin viime sunnuntain ja maanantain aikana. Positiivisiä testituloksia oli kaikkiaan kuusi kappaletta kolmesta eri seurasta.

Positiivisen testitulosten saaneiden henkilöiden on nyt eristäydyttävä viikon ajaksi. Valioliiga ei aio julkistaa kyseisiä henkilöitä tai heidän seurojaan.

[readmore from=koronavirus]

Tänään, tiistaina, Valioliiga-joukkueet ovat voineet aloittaa harjoittelun pienryhmissä, mutta kontaktiharjoittelua ei ole vielä sallittu.

Yhdessä harjoituksessa saa olla kerrallaan mukana viisi henkilöä ja harjoitussessio saa kestää korkeintaan 75 minuuttia.

BBC:n mukaan harjoituskeskusten kulmaliput, pallot, kartiot, maalitolpat ja kentät desinfioidaan jokaisten harjoitusten jälkeen. Pelaajille tehdään koronatestit kahdesti viikossa, päivittäisiin toimiin kuuluvat kuumeen mittaaminen ja vointikyselyyn vastaaminen.

Valioliiga on ollut koronaviruspandemian takia keskeytettynä maaliskuun puolivälistä lähtien. Sarjan tavoitteena on jatkaa pelaamista 12. kesäkuuta, mutta Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters sanoi tällä viikolla, että päivämäärä ei ole kiveen hakattu.