Valioliiga on jatkumassa 17. kesäkuuta koronaviruksen aiheuttaman pitkän tauon jälkeen. Kuluva sesonki keskeytettiin 13. maaliskuuta. Joukkueet saivat luvan ottaa kontaktia harjoituksissa torstaina.

Yksi kuluvan kauden yllättäjistä on ollut Sheffield United. Nousijajoukkue majailee sarjataulukossa upeasti seitsemäntenä, kun otteluita on pelaamatta suurimmalla osalla joukkueista vielä yhdeksän.

Sheffield United on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin suurin osa joukkueista. Se on kaksi pistettä viidentenä majailevaa Manchester Unitedia perässä, joka on pelannut ottelun enemmän. Viides sija tarkoittaisi paikkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Eikä Mestarien liigaankaan oikeuttava paikka (4. sija) ole liian kaukana, sillä matkaa Chelseaan (pelannut yhden ottelun enemmän) on vain viisi pistettä.

Joukkueen keskikenttäpelaaja Oliver Norwood vakuuttaa joukkueensa olevan valmis, kun pelit jatkuvat. Sheffield United astelee viheriölle jo otteluiden ensimmäisenä jatkumispäivänä, kun se kohtaa rästiottelussa Aston Villan.

– Olisimme olleet valmiita jo tänä viikonloppuna. Olemme juosseet niin paljon kuin mahdollista tauon aikana. Jokainen on parantanut testituloksiaan, joten olemme tehneet asioita oikein, Norwood totesi BBC:lle.

– Olemme kunnossa. Se vain pitää saada esiin nyt tulevien viikkojen aikana. Pelaamme 11 vs 11 harjoituksissa ja rakennamme ottelukuntoa, Norwood päätti.