Kansainvälisen urheilututkimuskeskus CIES:n Football Observatory on jälleen koonnut listan tämän hetken sadasta kalleimmasta jalkapalloilijasta.

Kymmenen kärkeen mahtuu kuusi Valioliigassa palkkaansa ansaitsevaa urheilijaa – näiden seuroina Manchester City, Manchester United, Tottenham, sekä kolme nimeä topkymppiin saanut Liverpool.

Mukaan tutkimukseen laskettiin pelaajat Valioliigasta, Bundesliigasta, La Ligasta, Ligue 1:stä, ja Serie A: sta. Joka toinen vuosi julkistettavan listan arvioissa huomioitiin myös koronaviruksen vaikutukset markkinoihin.

Ykkössijan pelaaja löytyy Ligue 1:stä. Paris Saint-Germainin Kylian Mbappén lasketaan tällä hetkellä olevan 258 miljoonan euron arvoinen. Yhtä vähän kuin PSG:n pelaaja ykköspaikalla, yllättää se, että toisena oleva nimi kantaa Manchester Cityn paitaa. Raheem Sterlingin hintalappu on listauksessa lähes 194 miljoonan euron suuruinen. Kolmossijalla olevan Jadon Sanchon arvo on yli 178 miljoonaa euroa.

Tulevan valioliigamestari Liverpoolin pelaajista kärkeen kiilasi kolme pelaajaa.

Vahvojen huhujen mukaan Chelseaan matkalla oleva, RB Leipzigin Timo Werner näyttäisi tämän listauksen perusteella olevan Bluesille todellinen aleostos. Lontoolaiset ovat aktivoineet tämän sopimuksessa olevan, hieman yli 58 miljoonan euron siirtopykälän, kun Wernerin arvo listan mukaan on vain aavistuksen alle 90 miljoonaa euroa. Tuo arvo riittää kalleimpien pelaajien listalla vasta sijaan 31.

Football Observatoryn listan kymmenen kärki:

  1. Kylian Mbappé, PSG, 21 vuotta, 258m €
  2. Raheem Sterling, Man City, 25 vuotta, 193.81m €
  3. Jadon Sancho, Borussia Dortmund, 20 vuotta, 178.29m €
  4. Trent Alexander-Arnold, Liverpool, 21 vuotta, 170.36m €
  5. Marcus Rashford, Man United, 22 vuotta, 151.61m €
  6. Mohamed Salah, Liverpool, 27 vuotta, 144.24m €
  7. Sadio Mané, Liverpool, 28 vuotta, 138.55m €
  8. Antoine Griezmann, Barcelona, 29 vuotta, 135.75m €
  9. Alphonso Davies, Bayern München, 19 vuotta, 132.85m €
  10. Harry Kane, Tottenham, 26 vuotta, 118.12m €