Viime kesänä Manchester Unitedista Paris Saint-Germainiin siirtynyt Ander Herrera saa nykyisin puhua kyllästymiseen saakka takavuosistaan. Tällä kertaa kuuntelijana on The Athletic, ja aiheena ex-seurakaveri Alexis Sánchez.

Chileläinen teki Arsenalille 166 ottelussa 80 maalia. Unitedissa oli siis lupa odottaa todellista vahvistusta, kun tämä vaihtoi paitaa tammikuussa 2018. Odotuksissa saatiin pettyä raskaasti; 45 ottelussa syntyi viisi osumaa.

– Joskus jalkapallossa tapahtuu selittämättömiä asioita, ja Alexisin tapaus on sellainen. Hän käytännössä voitti yksin pelejä Arsenalille. Muistan katsoneeni heidän pelejään, joissa joukkue oli 0-2 tappiolla, kunnes hän käänsi kaiken.

Sánchezin kohdalla kyse ei varmasti ollut yrittämisen puutteesta.

– Hän harjoittelee hyvin, ja on hyvä ammattilainen joka pyrkii koko ajan parempaan. Harjoituksissa hänen laatunsa tuli jatkuvasti esiin. Maalivahtien kanssa hän oli treeneissä tappavan tehokas. Maaleja, maaleja, maaleja.

– Kova taistelija, joka ei jätä tilanteita kesken, vaan juoksee menettämänsä tilanteen kiinni ja voittaa pallon takaisin. Hänellä todella oli kaikki, mitä Unitedissa menestymiseen tarvitaan. En kertakaikkiaan löydä selitystä sille, ettei sitä tullut.

Alexis siirtyi viime elokuussa lainalle Internazionaleen, jossa Serie A -pelejä on kertynyt yhdeksän, maaleja niissä yksi. 31-vuotiaan tulevaisuus on avoin; sekä italialaisseuran, että myös Ole Gunnar Solskjærin vakuutteluja luottamuksesta tähän on kuultu tasaisin väliajoin. Tämän hetken tiedoilla paluu Unitediin koittaa kesäkuun lopussa.