Entinen valioliigahyökkääjä Demba Ba paljasti FourFourTwon haastattelussa, että hän oli erittäin lähellä siirtyä Arsenaliin vuonna 2013. Senegalilaiskärki edusti tuolloin Chelseaa.

Ba, 35, edustaa nykyään turkkilaisseura Basaksehiria. Hän siirtyi tammikuussa 2013 Chelseaan. Kärkimies oli edustanut sitä ennen Newcastlea pelaten seuran paidassa 54 valioliigakamppailua, ja iskien komeat 29 osumaa.

Hyökkääjä halusi kuitenkin pois Chelseasta kesällä 2013, kun lontoolaisseuran riveihin saapui toinen hyökkääjä, Samuel Eto’o.

– Olin todella lähellä siirtyä Arsenaliin. Olin kotonani Pariisissa viettämässä vapaapäivää, kun Arsene Wenger (silloin Arsenalin manageri) soitti minulle. Hän kysyi, tulisinko lääkärintarkastukseen Lontooseen. Heräsin siirtoikkunan viimeisenä aamuna aikaisin, ja matkustin Lontooseen. Siirtoa ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, Ba totesi.

– Arsenal hankki samana päivänä Mesut Özilin ja Emiliano Vivianon. José Mourinho (silloin Chelsean manageri) päätti estää siirtoni. Hän ei halunnut, että Chelsean kilpakumppanista tulee vahvempi, Ba kertoi.

Hyökkääjä oli aloituksessa seuraavalla kaudella ainoastaan viisi kertaa Chelsean paidassa Valioliigassa. Hän iski kuitenkin tärkeitä maaleja tultuaan vaihdosta kentälle.

Lähde: Goal