Brighton vahvisti keskiviikkona hankkineensa Ajaxista Transfermarktin mukaan noin miljoonalla eurolla puolustaja Joël Veltmanin. Tuore hankinta valitsi pelinumerokseen 34 kunnioittaakseen entistä pelikaveriaan Abdelhak Nouria Ajaxista.

Brighton on aloittanut kesän siirtoikkunan vauhdikkaasti. Alkuviikosta seura kertoi hankkineensa Adam Lallanan ilmaisella siirrolla Liverpoolista. Lallana tuo laatua keskikentälle, kun taas 28-vuotias hollantilaispuolustaja Veltman tuo laatua keskuspuolustukseen.

Veltman solmi Brightonin kanssa kesään 2023 ulottuvan sopimuksen.

– Hän on erinomainen puolustaja, joka pystyy pelaamaan topparin lisäksi myös oikeana laitapuolustajana. Lisäksi hän on mukavuusalueellaan pallonhallintajalkapallossa, Brighton-manageri Graham Potter totesi seuran nettisivuilla.

Veltman pelasi viime kaudella Ajaxin paidassa 19 ottelua Hollannin liigaa. Lisäksi tilastoihin merkattiin muun muassa viisi Mestarien liigan ottelua. Veltman kuuluu myös Hollannin maajoukkueen vakiokalustoon.

Veltman halusi ottaa Brightonissa hieman erikoisen pelinumeron 34. Syy valinnalle oli ilmeinen.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Entinen Ajax-puolustaja haluaa kunnioittaa vanhaa pelikaveriaansa, Abdelhak Nouria. Ajaxia edustanut Nouri lyyhistyi maahan harjoitusottelussa vuonna 2017 joutuen koomaan. Lopulta hänellä todettiin pysyvä aivovamma. Nouri heräsi koomasta vuonna 2020, ja nykyään hänen perheensä hoitaa häntä kotonaan.

– Kaikki tietää, mitä ”Appielle” tapahtui… Hän oli kaikkien kaveri. Me kaikki yhä rakastamme häntä, ja siksi kun Ajax tekee maaliin, sitä juhlitaan näyttämällä numeroa 34, Veltman avasi.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
✍️ Albion have today completed the signing of defender Joel Veltman from @AFCAjax!

#BHAFC 🔵⚪️